FC Utrecht Vrouwen speelt doelpuntloos duel in regenachtig Stadion Galgenwaard

13 oktober 2023

Eerste gelijkspel FC Utrecht Vrouwen (0-0) tegen ADO Den Haag Vrouwen na uitgestelde aftrap

Voor de tweede keer in de geschiedenis van FC Utrecht Vrouwen was Stadion Galgenwaard de thuisbasis voor een eredivisieduel. Nadat de aftrap met een uur was uitgesteld door hevige regenval in Utrecht, mocht FC Utrecht Vrouwen toch aftrappen tegen ADO Den Haag Vrouwen. Voor het eerst dit seizoen wist FC Utrecht Vrouwen niet te scoren en niet te winnen. Wel blijft het team van hoofdtrainer Linda Helbling ongeslagen, want ook ADO Den Haag Vrouwen kwam niet tot een doelpunt op het natte gras van Stadion Galgenwaard.

Na veel onzekerheid of de vijfde eredivisiewedstrijd van het seizoen van FC Utrecht Vrouwen wel gespeeld kan worden vanwege hevige regenval, ligt de bal ruim een uur na de geplande aftrap toch op de middenstip. Ondanks de regen, die ook tijdens de wedstrijd nog met bakken uit de lucht valt, zingen de supporters onder hun regenjas of poncho vol enthousiasme voor FC Utrecht Vrouwen. Tot veel kansen komen beide teams niet, het spektakelstuk blijft helaas uit.

Slordige start van beide teams
De wedstrijd begint voor zowel FC Utrecht Vrouwen als ADO Den Haag Vrouwen rommelig. Door de regen zijn er veel glijpartijen en is het lastig om de bal onder controle te houden. Tijdens het eerste kwartier is het de ploeg uit de Domstad met de meeste balbezit. Toch zijn het de bezoekers uit Den Haag die voor de meeste opschudding zorgen, met onder meer een goed afstandsschot en dreiging in het zestienmetergebied.

Meer druk van FC Utrecht Vrouwen
Na een half uur op de klok wordt het droger in Utrecht en verbetert het samenspel van de thuisploeg. Dit leidt onder meer tot een knappe actie van Eshly Bakker waarin ze verschillende verdedigsters van ADO Den Haag Vrouwen uitkapt en een dreigende aanval van Tami Groenendijk, nadat zij de bal uit de kluts meekrijgt richting het strafschopgebied. Helaas leiden beide kans niet tot doelpunten.

Groeiend gevaar voor Utrechtse goal
Tien minuten voor rust krijgt ADO Den Haag Vrouwen na een mooie uitgespeelde aanval de kans tot schieten, maar scheidsrechter Illian Groothuismink staat in de weg van het schot. Niet veel later is het opnieuw druk in het strafschopgebied van FC Utrecht, maar gelukkig weet Ilse van der Zanden de aanval van de Hagenezen te stoppen en ook een hoekschop van de tegenstander te voorkomen. Vlak voor rust wordt er een beroep gedaan op de keeperskwaliteiten van Puck Louwes, nadat zij een schot van de doorgebroken ADO Den Haag-aanvalster Vanessa Susanna weet tegen te houden. In de eerste helft creëren beide teams maar weinig schoten op goal, waarbij FC Utrecht Vrouwen meer balbezit heeft en ADO Den Haag Vrouwen over het algemeen dreigender is.

Opnieuw rommelig begin
Na rust starten beide teams opnieuw rommelig aan de wedstrijd, wat uiteindelijk resulteert in meer plotselinge kansen. Opnieuw weet Van der Zanden een sterk schot op goal te blokken, na een mooie dribbelactie aan de zijde van ADO Den Haag. Het bezoekende team is dreigender aan de bal, maar na een kwartier weten de Utrechtse vrouwen ook een aanval mooi uit te werken en het de Haagse verdedigsters moeilijk te maken. Helaas is het schot van Lotje de Keijzer niet hard genoeg en belandt het net naast het goal.

Nieuwe energie na invalsbeurten Van Straten en Kruize
De invalsbeurten van Dieke van Straten en Elisha Kruize rond de 60e minuut zorgen voor opleving op het veld. In een korte tijd zijn er veel kansen vanaf Utrechtse zijde, maar helaas worden alle schoten door de verdedigsters uit Den Haag geblokt. Tegelijkertijd laten de Utrechtse supporters op de tribune horen dat het lange wachten op de aftrap geen negatieve invloed heeft gehad op hun energieniveau, er wordt volop gezongen voor de verschillende speelsters.

Sterker wordende dreiging van ADO Den Haag Vrouwen
Vanaf de 70e minuut neemt ADO Den Haag Vrouwen de leiding weer over. Een schot van aanvalster Nikki IJzerman gaat rakelings over het Utrechtse doel heen. Andere opeenvolgende aanvallen van ADO Den Haag Vrouwen worden gestopt door een knappe verdedigende actie van Lena Mahieu en goed keeperswerk van Louwes. Na een opstandje in de blessuretijd tussen Amber Visscher aan Utrechtse zijde en Lakeesha Eijken van ADO Den Haag Vrouwen, mogen de vrouwen uit de Hofstad nog een vrije trap nemen. Dit zorgt voor een spannend moment in het zestienmetergebied van FC Utrecht Vrouwen, maar ook deze aanval wordt gestopt door de sterke Utrechtse verdedigsters. Hiermee houden zij het Utrechtse doel schoon en zet FC Utrecht Vrouwen de ongeslagen reeks voort.