In de 76e minuut staat Sam de Jong klaar in het wisselgebied om haar eerste optreden in de Azerion Eredivisie Vrouwen te maken. Ze sprint voor haar debuut in het Utrechtse shirt het veld in, gebrand om de tot dan toe 3-0 achterstand misschien nog om te vormen tot een beter eindresultaat en een Utrechts doelpunt. Helaas komt FC Utrecht Vrouwen niet meer langs de keepster van de Eindhovenaren.

Snelle voorsprong PSV Vrouwen
Vanwege de drukke vrijdagmiddagspits, waar ook de spelersbus van FC Utrecht Vrouwen in is vast komen te staan, is de aftrap tegen PSV Vrouwen een kwartier later dan gepland. De wedstrijd start rommelig, waarna FC Utrecht Vrouwen iets meer aan de bal is. Toch zijn het de Brabanders die tot de eerste kansen van de wedstrijd komen. PSV Vrouwen beloont deze kansen al snel met een doelpunt. Nadat de uit de kluts weggetrapte bal van Puck Louwes in de voeten van middenveldster Riley belandt en zij vanaf ver buiten het zestienmetergebied knap binnenschiet, staat het na 16 minuten al 1-0 voor de thuisploeg.

Penalty benut thuisploeg
PSV Vrouwen is dit seizoen nog foutloos op eigen veld en ook tijdens deze wedstrijd blijkt het thuisspelende team lastig te verslaan. Het sterke, verdedigende werk van Ilse van der Zanden is nodig om een schot vanaf Eindhovense zijde na een half uur te voorkomen. De druk vanuit PSV blijft aan en de aanvalsters zijn opnieuw dichtbij de Utrechtse goal. Louwes komt uit om de bal te onderscheppen, maar raakt eerst een PSV-speelster, voordat zij de bal weg kan werken. In de 40e minuut schiet Joëlle Spits de gegeven penalty binnen. Met een 2-0 achterstand gaat FC Utrecht Vrouwen de rust in.

Betere fase FC Utrecht Vrouwen
Direct na rust wisselt Helbling drie speelsters, om de druk vanuit FC Utrecht Vrouwen op te voeren. Deze nieuwe energie zorgt voor een beter begin van de tweede helft, met mooi samenspel en opkomende dreiging van Dieke van Straten, Tami Groenendijk en Elisha Kruize. De toenemende druk van de Utrechtse vrouwen leidt wel tot meer kansen en schoten, maar niet tot doelpunten.

Verdubbeling voorsprong PSV Vrouwen
Veel FC Utrecht-speelsters zijn mee zijn in de aanval op zoek naar een doelpunt, waarvan PSV Vrouwen kan profiteren. Er ontstaat veel ruimte voor de Eindhovenaren en met meer aanvalsters dan verdedigsters voor de Utrechtse goal, lukt het PSV Vrouwen om in de 68e minuut opnieuw het net te vinden. Tien minuten voor tijd breidt PSV Vrouwen de voorsprong nog verder uit en weet het voor de vierde keer te scoren. Vlak voor het fluitsignaal komt tot twee keer toe en Brabantse speelster vrij voor de goal, maar Louwes voorkomt een vijfde tegendoelpunt met knap keeperswerk. Het lukt de Utrechtse speelsters niet om zelf nog te scoren, daarmee reizen zij met de eerste nederlaag van het seizoen terug naar de Domstad.

Uitwedstrijd in Amsterdam
Volgende week staat er geen wedstrijd voor FC Utrecht Vrouwen op het programma. Op zondag 5 november komen de Utrechtse vrouwen weer in actie, op bezoek bij Ajax. Er wordt dan om 12.15 uur afgetrapt in Amsterdam. Houd voor de kaartverkoop van de volgende wedstrijden van FC Utrecht Vrouwen de ticketpagina in de gaten.

PSV Vrouwen - FC Utrecht Vrouwen 4-0 (2-0)
16. Indiah-Paige Riley, 1-0
40. Joëlle Smits, 2-0 (penalty)
69. Chimera Ripa, 3-0
83. Maxime Snellenberg, 4-0

Gele kaarten: Eshly Bakker, Dieke van Straten (FC Utrecht Vrouwen).

Toeschouwers: Nog niet bekend.

Scheidsrechter: Sterre Bijlsma.