FC Utrecht verslaat NEC in besloten oefenwedstrijd

12 oktober 2023

Anthony Descotte en Can Bozdogan scoren in Goffertstadion: 1-2.

FC Utrecht heeft vanmiddag (donderdag) met 1-2 NEC verslagen. In een oefenwedstrijd achter gesloten deuren zette Anthony Descotte de Utrechters snel op voorsprong, waarna oud-speler van FC Utrecht Bas Dost de stand gelijk trok. Can Bozdogan schoot na een ingestudeerde hoekschop de eindstand op 1-2.

Mats Seuntjens neemt vlak voor rust een hoekschop aan de rechterkant van het veld. Marouan Azarkan laat de bal op zijn beurt slim lopen waarna Bozdogan op de rand van het strafschopgebied staat te wachten. Hij neemt aan, legt de bal panklaar voor zijn linkervoet en schiet fraai raak. Het blijkt later de winnende treffer: 1-2 voor FC Utrecht op bezoek bij NEC in Nijmegen.

Vroege redding
Mattijs Branderhorst, die vandaag het doel verdedigt tegen zijn oude club NEC, moet al vroeg aan de bak in Gelderland. Een lage voorzet komt terecht bij Kodai Sano die op zijn beurt al na 35 seconden het Utrechtse doel onder vuur neemt. Branderhorst haalt met een goede reflex de bal weg uit de doelmond en voorkomt daarmee een vroeg tegendoelpunt.

Utrechters pakken voorsprong
Een aantrekkelijke eerste helft resulteert geregeld in grote kansen voor FC Utrecht. De eerste kans van de wedstrijd wordt meteen benut door Descotte. Na een prima ingreep van Bozdogan op het middenveld brengt de Duitser op zijn beurt Zakaria Labyad in stelling. Na een dieptepass door het hart van de Nijmeegse defensie komt Descotte oog in oog te staan met doelman Robin Roefs. De Belg faalt niet: FC Utrecht komt op een 0-1 voorsprong.

Doelpuntrijk eerste bedrijf
In het restant van de eerste helft krijgt Azarkan op aangeven van Seuntjens een enorme kans om de score te verdubbelen. Hij komt echter een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. Even later is het Descotte die zijn tweede doelpunt van de middag kan maken, maar op zijn inzet heeft doelman Roefs een antwoord. Aan de andere kant is het Dost die namens NEC de stand gelijk trekt. Een hard geplaatst schot valt binnen: 1-1. Koki Ogawa, Bozdogan en Azarkan nemen in het restant van de eerste helft meermaals het vijandelijke doel onder vuur, maar het blijft 1-1 tot die prachtige uithaal van Bozdogan.

Vroege eindstand
Die 1-2 van de Duitse middenvelder blijkt later ook de eindstand te zijn. Invaller Isac Lidberg krijgt namens FC Utrecht kansen op de 1-3 in helft twee, terwijl Ogawa de Nijmegenaren verschillende keren naast de Utrechters kan zetten. Naast Lidberg vallen ook Nick Viergever, Othmane Boussaid, Rafik El Arguioui, Victor Jensen, Rickson van Hees en Neal Viereck in de tweede helft in. Een helft die verder geen noemenswaardige kansen meer oplevert.

Volgende week tegen Ajax
Op zondag 22 oktober hervat FC Utrecht de Eredivisie met een competitiewedstrijd tegen Ajax. In Stadion Galgenwaard wordt er die zondagmiddag om 12.15 uur afgetrapt. Een week later wordt er op zaterdagavond 28 oktober gespeeld in Limburg, waar Fortuna Sittard de tegenstander is. Om 21.00 uur wordt dan de aftrap verricht in Sittard.

NEC – FC Utrecht 1-2 (1-2)
10. Anthony Descotte 0-1
33. Bas Dost 1-1
42. Can Bozdogan 1-2