Beloftenploeg verliest ruim van Helmond Sport

06 oktober 2023

Utrechtse talenten met 4-0 onderuit in Noord-Brabant.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) een ruime nederlaag geleden in het GS Staalwerken Stadion in Helmond. De ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren ging met 4-0 onderuit in Noord-Brabant.

Rafik El Arguioui probeert zichzelf door de verdediging van Helmond Sport te wurmen halverwege de eerste helft als de beloftenploeg met 2-0 achterstaat. Hij bereikt het doel van de thuisploeg en haalt de trekker over, maar doelman Wouter van der Steen keert de inzet van de Utrechtse middenvelder. Een avond waarop het niet lukt om het tegenstander Helmond Sport echt lastig te maken.

Helmond snel op voorsprong
Jong FC Utrecht wordt vanaf het begin van de wedstrijd onder druk gezet door Helmond Sport en dat resulteert in een snelle openingstreffer voor de thuisploeg. Martijn Kaars weet met een hard en laag geplaatst schot doelman Kevin Gadellaa te passeren: 1-0. Niet veel later verdubbelt Joseph Amuzu de marge in het GS Staalwerken Stadion, waardoor Jong FC Utrecht snel tegen een 2-0 achterstand aankijkt. Het scheelt daarna niet veel of oud Jong FC Utrecht-speler Mohamed Mallahi zet de derde Helmondse treffer op het scorebord, maar zijn schot spat uiteen op de lat.

Betere fase beloftenploeg
In de fase die volgt weten de Utrechtse talenten enkele aardige mogelijkheden te creëren. Jesse van de Haar en Tobias Augustinus-Jensen nemen het doel van keeper Van der Steen onder vuur. Tot twee keer toe worden die inzetten gekeerd. Jong FC Utrecht neemt daarna het heft in handen en heeft het meeste balbezit. El Arguioui omspeelt knap de Helmondse verdediging en heeft vlak voor rust de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar Van der Steen ligt in de weg.

Doelpunt vlak na rust
Het is Giannis-Fivos Botos die meteen na rust alle Utrechtse hoop op een resultaat laat verdwijnen. De voorhoedespeler van Helmond Sport kapt naar binnen en schiet fraai raak: 3-0. Alles lijkt vandaag goed te vallen voor de thuisploeg, dat via een snoeihard schot van Kaars twintig minuten voor het einde van de wedstrijd de score uitbreidt naar 4-0. Dat is tevens de eindstand.