Beloftenploeg en MVV Maastricht delen punten

30 oktober 2023

Jong FC Utrecht niet langs Maastrichtenaren op kletsnat Sportcomplex Zoudenbalch: 1-1.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond een punt gepakt tegen MVV Maastricht. Nadat Bryan Smeets de Limburgers op voorsprong kopte wist Tobias Augustinus-Jensen de stand snel gelijk te trekken. Jong FC Utrecht verdiende wellicht meer dan één punt vandaag, maar tot scoren kwam de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren in de tweede helft niet meer.

Augustinus-Jensen drijft met de bal aan de voet richting het Maastrichtse doel. Net zoals in het begin van de eerste helft, besluit de Deen het doel van Romain Matthys onder vuur te nemen. In tegenstelling tot zijn eerste poging, pakt zijn afstandsschot nu wel goed uit. Hij zet Jong FC Utrecht na een 0-1 achterstand naast de Limburgers: 1-1!

Kansen voor thuisploeg, MVV op voorsprong
Ondanks dat Jong FC Utrecht op het kletsnatte Sportcomplex Zoudenbalch de grootste kansen weet te creëren in het eerste bedrijf, komt MVV Maastricht op voorsprong. Een voorzet van Leroy Labylle schiet via het hoofd van Bryan Smeets door de Utrechtse defensie heen het doel in. Jong FC Utrecht had al eerder in de wedstrijden mogelijkheden op de openingstreffer. Augustinus-Jensen ziet zijn poging via Matthys en het aluminium uit het doel gehaald worden en Mees Rijks kan op aangeven van Joshua Mukeh de bal net niet voldoende richting het Maastrichtse doel sturen. Mukeh laat in de daaropvolgende hoekschop de supporters bijna opveren, maar zijn spectaculaire omhaal verdwijnt over het Limburgse doel.

Jong FC Utrecht bovenliggend
Ondanks dat Ferre Slegers via een kopbal in de handen doelman Kevin Gadellaa het eerste gevaar van de tweede helft creëert, zijn de Utrechtse talenten de bovenliggende partij. Via Rickson van Hees weet de thuisploeg bijna op een 2-1 voorsprong te komen, maar doelman Matthys is een sta-in-de-weg. In de slotfase proberen beide ploegen het nog wel, maar beide keepers houden redelijk eenvoudig hun doel verder schoon.

Zaterdag wacht FC Den Bosch
Aanstaande zaterdag wacht FC Den Bosch in Stadion De Vliert. Die dag wordt er om 18.45 uur afgetrapt in de Noord-Brabantse hoofdstad. Een kleine week later, op vrijdag 10 november, maakt het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren opnieuw de reis naar die provincie. Dan is Willem II in Tilburg de tegenstander en wordt er gestart om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – MVV Maastricht 1-1 (1-1)
35. Bryan Smeets 0-1
41. Tobias Augustinus-Jensen 1-1

Gele kaarten: Wout Coomans (MVV Maastricht).