Beloften bijten zich stuk op TOP Oss

23 oktober 2023

Jong FC Utrecht in Frans Heesen Stadion met 2-0 onderuit.

Jong FC Utrecht heeft aan het bezoek aan het Frans Heesen Stadion geen punten overgehouden. De ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren verloor vanavond (maandag) in Oss met 2-0 van TOP.

Het is een effectieve tegenstoot. Eentje waarmee de Brabanders de wedstrijd in hun voordeel beslissen bovendien. TOP Oss countert in de eerste minuut van de blessuretijd van de tweede helft door de Utrechtse linies heen en het is Maxim van Peer die met een hard en geplaatst schot voor de 2-0 zorgt. Met nog slechts vijf minuten blessuretijd op de klok is de match dan zo goed als gespeeld.

Veel balbezit
Een pot waarin Jong FC Utrecht dus aan het kortste eind trekt, al is dat gezien de verhoudingen op het veld helemaal niet nodig. De bezoekers hebben liefst 67 procent balbezit, maar slagen er onvoldoende in tot uitgespeelde kansen te komen. Tegen de Ossenaren, die eerst met vier en vervolgens met vijf verdedigers spelen, moeten de Domstedelingen het vooral van schoten van afstand hebben. Acht Utrechtse doelpogingen missen het doel; slechts twee keer wordt TOP Oss-goalie Mike Havekotte aan het werk gezet.

Veel doelpogingen
Havekotte, uit de jeugdopleiding van FC Utrecht, maakt onder meer een kopbal van Mees Rijks onschadelijk. Verder ziet hij hoe pogingen van onder anderen Adrian Blake (schot gekraakt), Silas Andersen (schot naast), Mees Akkermans (schot over), Rafik El Arguioui (schot voorlangs), Rickson van Hees (schot over) en Lynden Edhart (schot over) zijn doel missen. Een keer heeft hij hulp nodig, als Rijks het van dichtbij met een sliding probeert. Roshon van Eijma schiet Havekotte te hulp en haalt de bal van de doellijn. 

Rappe achterstand
Zo blijft Jong FC Utrecht aanhikken tegen een 1-0 achterstand in het Frans Heesen Stadion; een achterstand die de Utrechters al na acht minuten oplopen. Joshua Zimmerman schiet dan raak: 1-0. Het is een van de spaarzame kansen in de eerste helft van TOP Oss, dat naast oude bekende Havekotte ook over voormalig FC Utrecht-verdediger Giovanni Troupée beschikt.

Tachtig minuten
Die situatie - Jong FC Utrecht in de achtervolging, TOP Oss in de verdediging - duurt al met al dik tachtig speelminuten, voordat Van Peer in de absolute slotfase de partij beslist in het voordeel van de Brabanders.

Volgende tegenstander: MVV Maastricht
De volgende tegenstander van Jong FC Utrecht is MVV Maastricht. De Sterrendragers komen op maandag 30 oktober op bezoek in Utrecht. Daarna keert de equipe van Van Dinteren weer twee keer terug naar Noord-Brabant. Op zaterdag 4 november spelen de Utrechtse talenten uit tegen FC Den Bosch, op vrijdag 10 november nemen ze het in Tilburg op tegen Willem II. 

TOP Oss - Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
9. Joshua Zimmerman 1-0
90+1. Maxim van Peer 2-0

Gele kaarten: Jonathan Mulder (TOP Oss), Rafik El Argioui, Adrian Blake, Nazjir Held (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 1.350.

Scheidsrechter: Stan Teuben.

Opstelling TOP Oss: 
Mike Havekotte; Giovanni Troupée (54. Thijs van Leeuwen), Roshon van Eijma, Xander Lambrix, Jonathan Mulder; Ilounga Pata, Grad Damen (80. Thomas Cox), Arthur Allemeersch; Joshua Zimmerman (80. Maxim van Peer), Delano Ladan (64. Konstantinos Doumtsios), Amin Rehmi (54. Calvin Mac-Intosch).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Calvin Raatsie; Rickson van Hees, Wessel Kooy (80. Achraf Boumenjal), Joshua Mukeh, Nazjir Held; Sil van der Wegen (86. Lynden Edhart), Silas Andersen, Rafik El Arguioui (46. Jesse van de Haar); Mees Akkerman (59. Tobias Augustinus-Jensen), Mees Rijks, Adrian Blake (59. Aurelio Oehlers).