Adrian Blake in EK-kwalificatieselectie Engeland Onder 19

06 oktober 2023

Aanvaller van FC Utrecht naar Montenegro voor drie groepsduels.

Aanvaller Adrian Blake van FC Utrecht is opgenomen in de selectie van Engeland Onder 19 die later deze maand drie EK-kwalificatiewedstrijden speelt. Blake is één van de twee spelers in het team van bondscoach Simon Rusk die niet in Engeland voetbalt.

Engeland Onder 19 speelt in de eerste fase van de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap een plaatsingstoernooi in Montenegro. Daar zijn de leeftijdsgenoten uit Montenegro (11 oktober), Wales (14 oktober) en Oostenrijk (17 oktober) de tegenstanders van Engeland Onder 19.

De nummers één en twee van de poule plus de beste nummer drie van de dertien groepen die de komende tijd worden afgewerkt plaatsen zich voor de volgende fase van de EK-kwalificatie: de eliteronde. Die wordt in het voorjaar gespeeld en dan wordt bepaald welke zeven landen zich, evenals Noord-Ierland Onder 19 dat deelneemt omdat het toernooi in dat land wordt gespeeld, plaatsen voor het EK.

Blake komt sinds afgelopen zomer uit voor FC Utrecht, waar hij deel uitmaakt van de A-selectie en zijn wedstrijdminuten vooralsnog maakt in de beloftenploeg. Blake heeft al interlands voor Engeland Onder 18 en Engeland Onder 19 op zijn naam staan.

De selectie van Engeland Onder 19:
Ben Cisse (West Bromwich Albion), True Grant (Manchester City), Luca Gunter (Tottenham Hotspur), Max Alleyne (Manchester City), Alfie Dorrington (Tottenham Hotspur), Ashley Phillips (Tottenham Hotspur), Sai Sachdev (Sheffield United), Calum Scanlon (Liverpool), Lino Sousa (Arsenal), Jobe Bellingham (Sunderland), Noel Buck (New England Revolution, Verenigde Staten), Jamie Donley (Tottenham Hotspur), Archie Gray (Leeds United), Jack Hinshelwood (Brighton & Hove Albion), Omari Kellyman (Aston Villa), Kane Taylor (Manchester City), Dominic Ballard (Reading), Adrian Blake (FC Utrecht), Amario Cozier-Duberry (Arsenal), Romain Esse (Millwall), Nathan Lowe (Stoke City).