14 weetjes over Fortuna Sittard - FC Utrecht

27 oktober 2023

Over Mats Seuntjens, Kaj Sierhuis, Ron Jans en nog veel meer.

Na de zinderende 4-3 zege op Ajax reist FC Utrecht morgen (zaterdag) af naar Limburg, waar een duel met Fortuna Sittard wacht. Een vooruitblik op de partij tegen de geel-groenen, powered by Unibet.

Liefst 12 wedstrijden was FC Utrecht in de Eredivisie ongeslagen tegen Fortuna Sittard, totdat de ploeg op 3 maart jongstleden op eigen veld met 1-2 onderuit ging tegen de Limburgers.

De vorige uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard was een spectaculaire. Stond het na een uur voetballen op 2 september 2022 nog 0-0, aan het einde van de rit stond een 3-4 score in het voordeel van FC Utrecht op het bord. Tasos Douvikas viel in en besliste de wedstrijd. De Griek, die uiteindelijk topscorer van de Eredivisie werd, scoorde 3 keer; in minuut 69, 75 en 85.

Trainer Danny Buijs van Fortuna Sittard kwam als speler bij FC Groningen onder leiding van Ron Jans in 67 Eredivisieduels in actie. Als trainer is Jans ongeslagen tegen zijn voormalige pupil: 2 overwinningen, 2 remises.

FC Utrecht maakte in de overwinning op Ajax afgelopen zondag net zoveel goals als in zijn eerste 8 partijen van dit seizoen: 4.

Het was de 21ste keer dat FC Utrecht in de Eredivisie won van Ajax. In 16 van de vorige 20 partijen die FC Utrecht na een zege op Ajax speelde, verspeelde de ploeg uit de Domstad punten.

Fortuna Sittard verloor zijn vorige 4 Eredivisiewedstrijden, nadat de Limburgers tijdens de eerste 5 speelrondes van dit seizoen ongeslagen bleven.

In de laatste 2 uitduels die FC Utrecht speelde, kwam het team niet tot scoren. In de laatste 10 jaar gebeurde het 1 keer dat FC Utrecht niet trefzeker was in 3 opeenvolgende uitwedstrijden in de Eredivisie; dat was in de periode mei – september 2021.

FC Utrecht kreeg dit seizoen tot nu toe 3 penalty’s tegen. Tijdens de complete vorige jaargang incasseerde FC Utrecht 1 strafschop. Dat was in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Het enige doelpunt dat Fortuna Sittard in zijn laatste 4 Eredivisieduels scoorde, was een benutte penalty van Kaj Sierhuis in het duel met PSV.

FC Utrecht hield dit seizoen in de Eredivisie nog niet de 0. Ook Heracles Almelo jaagt nog op de eerste clean sheet van 2023/2024. De laatste keer dat FC Utrecht geen tegentreffer incasseerde in de Eredivisie, was op 13 mei 2023 in het thuisduel met RKC Waalwijk (2-0).

Fortuna Sittard scoorde dit seizoen 8 keer. De Limburgers waren in de eerste helft 2 maal trefzeker en vonden in de tweede helft 6 keer het net.

Mats Seuntjens speelde in het verleden 75 partijen voor Fortuna Sittard. Daarin scoorde hij 15 keer.

Fortuna Sittard incasseerde minstens 3 doelpunten in elk van zijn laatste 4 Eredivisieduels (3, 4, 3, 3).

Nick Viergever ontbreekt bij FC Utrecht vanwege een schorsing. Bij Fortuna Sittard staat Rodrigo Guth op scherp. Mouhamed Belkheir keert terug van een schorsing.