Zevende plek voor FC Utrecht O18 in Portugal

20 november 2023

Talenten spelen zeven wedstrijden in strijd om Algarve Cup.

FC Utrecht O18 is als zevende geëindigd in editie 2023 van de Algarve Cup. De ploeg van trainer/coach Ferdi Vierklau speelde in het stadion van Silves FC in een tijdsbestek van drie dagen zeven wedstrijden, stuk voor stuk tegen jeugdteams van buitenlandse profclubs.

Een treffen met de leeftijdsgenoten van de Portugese topclub SL Benfica vormde voor de talenten van FC Utrecht het startpunt van de Algarve Cup. Die pot ging met 0-1 verloren. Op speeldag één speelden de Utrechters vervolgens met 0-0 gelijk tegen het Braziliaanse Sporting Clube do Recife, om tot slot met 1-0 te winnen van het Deense FC Helsingør. Kelechi Idegwu was in die pot de matchwinner. FC Utrecht O18 plaatste zich voor de winnaarsronde, die een dag later werd afgewerkt.

De leeftijdsgenoten van SC Braga bleken in de eerste partij van de winnaarspoule met 1-0 te sterk. Daarna volgde een remise tegen het Deense B93: 0-0.

Op de slotspeeldag van het toernooi kwam FC Utrecht O18 het Braziliaanse Sporting Clube do Recife weer tegen. Deze keer trokken de Zuid-Amerikanen aan het langste eind: 0-1. In een rechtstreeks duel om de zevende plek, de laatste match van het toernooi, wonnen de Utrechters na strafschoppen van het Zwitserse FC Lugano.