Willem II-uit: Jong FC Utrecht in actie in Tilburg

10 november 2023

Beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) weer Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd.

Willem II-uit. Dat is wat er vandaag (vrijdag) op het voetbalmenu staat voor Jong FC Utrecht. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen de Tilburgers begint vanavond in het Koning Willem II Stadion om 20.00 uur.

Brabantse weken, dat zijn het voor Jong FC Utrecht. Vier van de vijf vorige tegenstanders van de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren kwamen immers uit die provincie. Afgelopen zaterdag gingen de Utrechtse talenten nog op bezoek in de hoofdstad van Noord-Brabant, waar het duel met FC Den Bosch onbeslist eindigde: 1-1. In de vorige twee uitpartijen die Jong FC Utrecht tegen Brabantse ploegen speelde, waren de Utrechters minder succesvol: in Oss werd met 2-0 verloren van TOP, en Helmond Sport-uit resulteerde in een 4-0 nederlaag.

Zeven winstpartijen, maar maandag verlies
Willem II kwam dit seizoen stroef uit de startblokken en nam na zes speeldagen afscheid van trainer Reinier Robbemond. Peter Maes nam het vervolgens over en onder leiding van de Belg werden de eerste zeven wedstrijden (zes in de competitie, één in de TOTO KNVB Beker) gewonnen door de Tricolores, die afgelopen maandag hun eerste puntenverlies leden sinds de komst van Maes. In Amsterdam was Jong Ajax met 1-0 te sterk voor de Tilburgers.

St. Jago, Joosten en Hilterman
Het uitduel met Willem II betekent ook een weerzien met diverse oude bekenden. Zo speelt Tommy St. Jago (41 officiële duels in Jong FC Utrecht, 31 officiële partijen in het eerste elftal van FC Utrecht) tegenwoordig voor de Tricolores, evenals Patrick Joosten (49 duels in FC Utrecht’s vlaggenschip, 14 in de beloftenploeg) en Jeredy Hilterman (97 optredens in Jong FC Utrecht, 3 matchen in het eerste elftal).

Routiniers bij Tricolores
Willem II is een ploeg die beschikt over relatief veel ervaren krachten, zoals Michael de Leeuw (37 jaar), topscorer Jeremy Bokila (34), aanvoerder Freek Heerkens (34), Erik Schouten (32) en goalie Joshua Smits (31). De Tilburgers staan op dit moment op de tweede plek van de ranglijst, op één punt van koploper Roda JC Kerkrade.

Twee keer eerder tegen elkaar
In de Keuken Kampioen Divisie stonden Jong FC Utrecht en Willem II tot nu toe twee keer tegenover elkaar. Vorig seizoen werd het 0-0 in Utrecht en 3-0 in Tilburg. Dik 13.000 toeschouwers zagen toen hoe de Utrechtse beloftenploeg zich tot een kwartier voor tijd kranig weerde, maar in de slotfase dan toch werd gekraakt: Jizz Hornkamp (minuut 77), Wessel Dammers (80) en Jeremy Bokila (89) waren in het laatste kwartier trefzeker.

Live verslag via X en Instagram Stories
Willem II – Jong FC Utrecht begint vanavond om 20.00 uur in het Koning Willem II Stadion. Vanuit daar doet FC Utrecht live verslag via X en Instagram Stories. Flitsen van de wedstrijd komen bovendien voorbij tijdens het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag.