Vandaag een belangrijke wedstrijd voor FC Utrecht O17 op het programma tegen PSV O17. FC Utrecht O17 moest het vandaag doen zonder aanvaller Melih Junuzov en middenvelder Jaygo van Ommeren, beide hadden interlandverplichtingen! De wedstrijd zou aanvankelijk worden gespeeld op gras maar de vele regen zorgde ervoor dat dit niet mogelijk was dus werd de wedstrijd verplaatst naar het kunstgrasveld.

Een kwartier later dan normaal klonk het fluitsignaal van scheidsrechter Maurice Smelt. In de 4e minuut meteen een gevaarlijke aanval van PSV O17, het schot van PSV O17 werd weggewerkt door doelman Laoulu Oladipo. Een corner was de beloning voor de Eindhovenaren die vervolgens gevaarlijk via de schoen werd verwerkt op de lat van het doel. FC Utrecht O17 antwoordde vervolgens met een goede tegenaanval, een goede voorzet van links miste net het hoofd van aanvoerder Viggo Plantinga, zijn teammaat Bjorn Menzo deed een poging op het doel te schieten maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van PSV O17.

PSV O17 bleef aanvallen en was in deze fase van de wedstrijd gevaarlijker dan de Utrechters, in de 18e minuut was het dan raak en kreeg PSV O17 loon naar werken en kwamen de Eindhovenaren verdiend op een 1-0 voorsprong. PSV O17 bleef vol op de aanval gaan en FC Utrecht O17 had moeite om onder de druk uit te komen. In de 37e minuut kwam een PSV O17 aanvaller in kansrijke positie net buiten de 16 meter van doelman Laolu Oladipo. Hij vloerde de PSV O17 speler net buiten de 16 meter en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Keeper Luca Neu kwam het veld in, aanvaller Rayan el Miloudi moest hierdoor het veld vroegtijdig verlaten.

Na een half uur spelen probeerde FC Utrecht O17 wat terug te doen, na een goede aanval kwam de bal voor de voeten van Jahrnell Wijngaarde die besloot te schieten. Zijn schot ging echter over het doel. PSV O17 kwam direct met een tegenaanval en schoot de 2-0 binnen. Net voor rust probeerde FC Utrecht O17 nog een doelpunt te maken, een goede pass van aanvaller Zois Antonios Karargyris op Bjorn Menzo die uithaalde maar zijn schot werd gepakt door de doelman van PSV O17.

We gingen richting de kleedkamer met een tussenstand van 0-2.

Trainer Kevin van Veen stuurde zijn elftal ongewijzigd de tweede helft in. Het beeld was bijna gelijk als in de eerste helft, PSV O17 bleef de bovenliggende partij. FC Utrecht O17 bleef knokken maar kwam in het eerste kwartier zelden op de helft van de tegenstander. In de 60e minuut wisselde trainer Kevin van Veen middenvelder Jahrnell Wijngaarde voor aanvaller Shakir Gondorf om toch te proberen zijn team weer in de wedstrijd te krijgen. In de 70e minuut een goede snelle uitbraak van FC Utrecht O17 via Bjorn Menzo over de rechterkant, met zijn snelheid kwam hij oog in oog met de keeper van PSV O17 en besloot te schieten, helaas ging zijn schot naast.

In de 87e minuut wisselde trainer Kevin van Veen wisselt Bjorn Menzo voor Rayan el Miloudi voor het laatste slotoffensief, het bracht de Utrechters geen geluk want na 80 minuten voetballen kwam PSV O17 op 3-0 wat tevens de einduitslag was.

Aankomende dinsdag reist FC Utrecht O17 af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie Ajax. Aanvang wedstrijd 18.00 uur.