De wedstrijd die FC Utrecht O18 vanmiddag speelde had twee gezichten. In de eerste helft gaf de thuisploeg geheel niet thuis en liet het Feyenoord O18 ongehinderd uitlopen naar een 0-4 ruststand. Waarschijnlijk hebben de Rotterdammers zich in het eerste bedrijf nog nooit zo lekker gevoeld. Alles liep bij hun goed en bijna elke actie vooruit was gevaarlijk.

Dan de thuisploeg in de eerste helft. Die speelde ver beneden haar mogelijkheden. Men wist elkaar niet of nauwelijks te vinden, ondanks dat de intentie goed was. Maar ja, dat leverde niets op. Het was dus niet onlogisch dat er in de rust harde woorden vielen.

Met Jessey Sneijder en Giordinelo Meulens ging FC Utrecht O18 de tweede helft in. Hylke van der Mast en Per Kloosterboer bleven in de kleedkamer achter. De analyse van trainer Ferdi Vierklau van de eerste helft had wel iets teweeggebracht, want het niveau van de thuisploeg lag in het tweede gedeelte een stuk hoger. Nu wisten de spelers elkaar beter te vinden. En nu werd het met regelmaat gevaarlijk voor het Rotterdamse doel.

Lynden Edhart redde de eer voor de thuisploeg door twee keer te scoren. Feyenoord O18 profiteerde in de tweede helft slechts één keer door de uitgekomen doelman Eppink met een fraaie lob te verschalken.

Trainer Vierklau was na afloop duidelijk: "Deze wedstrijd is niet maatgevend voor hetgeen wij als ploeg kunnen brengen. Ik zag in de eerste helft een onherkenbaar FC Utrecht O18. Gelukkig ging het in de tweede helft een stuk beter. Maar uiteindelijk leverde dat onvoldoende resultaat op, zodat wij na het laatste fluitsignaal met lege handen stonden."

FC Utrecht O18 - Feyenoord O18 2-5

0-1 12' Zepiqueno Redmond

0-2 17' Aymen Sliti

0-3 27' Thijs Kraaijeveld

0-4 43' Aymen Sliti

0-5 62' Zepiqueno Redmond

1-5 66' Lynden Edhart

2-5 76' Lynden Edhart