Volgende halte voor Jong FC Utrecht: Stadion De Vliert

04 november 2023

Utrechtse beloftenploeg vanavond (zaterdag) in actie tegen FC Den Bosch.

De spelersbus van Jong FC Utrecht houdt vanavond halt aan de Victorialaan in ’s-Hertogenbosch. Daar, in Stadion De Vliert, kruist het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren de degens met FC Den Bosch. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint om 18.45 uur.

In de stromende regen hielden Jong FC Utrecht en MVV Maastricht elkaar afgelopen maandag in balans. Dankzij een prachtig doelpunt van Tobias Augustinus-Jensen schreef het Utrechtse talententeam weer een punt bij: 1-1. Voor de Deense flankspits was het zijn tweede goal van dit seizoen.

Midweekse bekerdomper voor Brabanders
FC Den Bosch kwam afgelopen woensdag nog in actie. In de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker maakten de Bosschenaren het Eredivisionist Excelsior knap lastig. Maar na verlenging trokken de Rotterdammers op het Brabantse kunstgras aan het langste eind: 1-2.   

Bosschenaren speelden nog niet gelijk
Opvallend genoeg speelde FC Den Bosch dit seizoen nog geen enkele keer gelijk. De Brabanders wonnen van TOP Oss (1-0), MVV Maastricht (3-2) en FC Groningen (0-3) en verloren negen partijen, waaronder ook de laatste vier duels. Daarin waren achtereenvolgens FC Eindhoven (0-1), Willem II (3-1), VVV-Venlo (1-2) en FC Dordrecht (5-1) te sterk voor het team van de Poolse oefenmeester Tomasz Kaczmarek. Zijn landgenoot Kacper Kostorz is op dit moment clubtopscorer van FC Den Bosch met vijf treffers.

Aan elkaar gewaagd
Door de jaren heen is gebleken dat Jong FC Utrecht en FC Den Bosch behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. De ploegen stonden in de Eerste Divisie veertien keer tegenover elkaar. Vier maal was er winst voor de Utrechters, zes keer zegevierden de Bosschenaren. En, logischerwijs: vier duels eindigden onbeslist.

Live updates via X en Instagram Stories
De wedstrijd FC Den Bosch – Jong FC Utrecht begint vanavond (zaterdag) om 18.45 uur. Vanuit Stadion De Vliert verzorgt FC Utrecht live updates via X en Instagram Stories.