Victor Jensen maakt hattrick in oefenpartij tegen PEC Zwolle

16 november 2023

FC Utrecht boekt overwinning op Sportcomplex Zoudenbalch: 3-1.

Drie doelpunten van Victor Jensen leverden FC Utrecht vanmiddag (donderdag) een overwinning op in een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Op Sportcomplex Zoudenbalch, waar achter gesloten deuren werd gespeeld, kwamen de bezoekers na een half uur op voorsprong. Goals van Jensen (één voor de break, twee na de rust) zorgden voor een 3-1 eindstand.

De ingevallen Zidane Iqbal - hij maakt voor het eerst sinds een maand of twee weer speelminuten - speelt de op de linkerflank vrijlopende Zakaria Labyad, die er op zijn beurt voor zorgt dat de bal voor het doel van PEC Zwolle komt. En daar staat Victor Jensen, vlak voor tijd, precies op de goede plek om de bal het laatste zetje te geven. Dat doet de Deen, die daarmee de eindstand op 3-1 bepaalt en zijn (vooruit, onofficiële) hattrick voltooit.

Verdiende overwinning
Het is dankzij de doelpunten van Jensen dat FC Utrecht een overwinning boekt die, gekeken naar de verhoudingen gedurende de volledige wedstrijd, verdiend is. Jawel, er zijn fases waarin de Zwollenaren even de bovenliggende partij zijn en tot kansen komen. Maar het is op het waterkoude Sportcomplex Zoudenbalch toch vooral FC Utrecht dat de klok slaat.

Visitekaartje afgeven en ritme opdoen
Een FC Utrecht dat voor een groot deel bestaat uit spelers die de voorbije periode niet altijd op een basisplaats kunnen rekenen. En tijdens deze oefenpartij niet alleen hun visitekaartje kunnen afgeven, maar ook ritme kunnen opdoen. Voor mannen als Mattijs Branderhorst, Mark van der Maarel, Nick Viergever, Souffian El Karouani, Jensen, Bart Ramselaar, Zakaria Labyad en Mats Seuntjens is het vriendschappelijke duel met PEC Zwolle dus in merdere opzichten waardevol.

Een kans voor talenten
Het is bovendien een partij waarin Hoodtrainer Ron Jans enkele jongelingen de kans geeft zich in het eerste elftal te tonen. Rechtsback Rickson van Hees, behorend tot de selectie van Jong FC Utrecht, speelt een helft. En voor verdediger Wessel Kooy en aanvaller Mees Rijks, allebei ook onderdeel van FC Utrecht’s beloftenteam, is een kwartier speeltijd weggelegd. Het dubbele daarvan aan speelminuten maakt Iqbal, die na een uur spelen Can Bozdogan aflost.

Thy opent score, Jensen maakt gelijk
Na een half uur spelen neemt PEC Zwolle de leiding. Balverlies op het Utrechtse middenveld resulteert in knap uitgevoerde counter van de bezoekers. Odysseus Velanas, ex-FC Utrecht, rukt op met de bal aan de voet en speelt vervolgens Lennart Thy aan, die Branderhorst verschalkt: 0-1. Vlak voor de rust maakt Jensen gelijk: 1-1.

Deense doelpunten
Met nog een minuut of twintig op de klok bezorgt Jensen FC Utrecht een voorsprong. Een fraaie aanval, een mooi doelpunt van de Deen: 2-1. Datzelfde kan, een kwartier later, gezegd worden over het vierde en laatste doelpunt van de middag: 3-1.

Sparta-uit, daarna AZ-thuis
Voor FC Utrecht komend weekend geen wedstrijd op het programma: het is tijd voor interlands. De volgende uitdaging voor de equipe van Jans is Sparta Rotterdam-uit. Die pot is op zondag 26 november. Een week later, op zaterdag 3 december, speelt FC Utrecht weer thuis. Dan komt AZ op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - PEC Zwolle 3-1 (1-1)
30. Lennart Thy 0-1
42. Victor Jensen 1-1
72. Victor Jensen 2-1
86. Victor Jensen 3-1

Gele kaarten: Nick Fichtinger (PEC Zwolle).