Utrechtse kanjers zondagmiddag gehuldigd

03 november 2023

(Ex-)topsporters Schippers, Van Vleuten, Buis en Bredewold te gast in Stadion Galgenwaard.

Vier Utrechtse (ex-)topsporters worden zondagmiddag gehuldigd in Stadion Galgenwaard. Dafne Schippers, Annemiek van Vleuten (foto), Sarah Buis en Mischa Bredewold maken tijdens de rust van de Eredivisiewedstrijd FC Utrecht - FC Twente een ereronde over het veld en worden in de bloemetjes gezet.

FC Utrecht bedankt met deze huldiging de onlangs gestopte Schippers en Van Vleuten voor de prachtige momenten die zij miljoenen mensen lieten beleven met hun glorieuze loopbanen en uitmuntende prestaties. Schippers won twee keer goud op een WK, was vijf keer Europa’s beste en won zilver op de Olympische Spelen van 2016. In de prijzenkast van Van Vleuten zijn onder meer een gouden Olympische medaille en vier wereldtitels te vinden. Ook won ze liefst vier keer de ronde van Italië en schreef ze een Ronde van Frankrijk op haar naam.

Buis wordt geëerd omdat ze afgelopen zomer wereldkampioen werd met de Nederlandse waterpoloploeg. Bredewold is uitgenodigd omdat zij dit jaar de Europese wielrentitel pakte.