Taylor Booth met Amerikaanse Olympische ploeg naar Spanje

13 november 2023

FC Utrecht-aanvaller opgeroepen voor trainingen en oefenduels.

Aanvaller Taylor Booth is opgenomen in de selectie van de Amerikaanse Olympische ploeg, die ter voorbereiding op de Olympische Spelen van komende zomer een trainingskamp belegt in Spanje. Daar staan voor de Amerikaanse voetballers ook twee oefenduels op het programma.

Booth maakte tijdens de vorige interlandbreak zijn debuut voor het Onder 23-team van de Verenigde Staten, waarmee hij nu mogelijkerwijs nog twee interlands gaat spelen. In San Pedro del Pinatar komen de Amerikanen op zaterdag 18 november in actie tegen de Olympische ploeg van Irak en sparren ze op dinsdag 21 november met het Onder 23-team van Marokko.

De Verenigde Staten bemachtigde een Olympisch ticket door het CONCACAF Onder 22-toernooi te winnen. Daarin werden achtereenvolgens Nicaragua (5-0), Costa Rica (2-0), Honduras (3-0) en Dominicaanse Republiek (6-0) verslagen. De laatste keer dat het voetbalteam van de Verenigde Staten deelnam aan de Olympische Spelen was in 2008.

FC Utrecht’s Booth kwam twee keer uit voor het nationale team van de Verenigde Staten en speelde ook jeugdinterlands in de leeftijdsgroepen Onder 16, Onder 17, Onder 18 en Onder 19.