Nieuw: het FC Utrecht Fonds

08 november 2023

FC Utrecht helpt, samen met Unibet, sociale en sportieve initiatieven te realiseren.

Nieuw: het FC Utrecht Fonds. Dit fonds van FC Utrecht, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Unibet, biedt individuen en groepen de mogelijkheid om ideeën te realiseren die de gemeenschap ten goede komen. Elke maand wordt vanuit het FC Utrecht Fonds, dat in de week van Sint Maarten wordt gelanceerd, een bijdrage van 1.970 euro toegekend aan een aangemeld en geselecteerd initiatief.

Sociale en maatschappelijke initiatieven ondersteunen die mensen in beweging brengen en de sociale interactie bevorderen: dat is het doel van het FC Utrecht Fonds. De club is ervan overtuigd met dit fonds vanuit het hart een positieve impact te kunnen maken op de ontwikkeling en de gezondheid van inwoners van de regio Utrecht.

Individuen en groepen die een initiatief onder de aandacht willen brengen bij het FC Utrecht Fonds kunnen dat via DEZE PAGINA doen. Of het nu gaat om sportactiviteiten, workshops, evenementen, buurtbijeenkomsten of andere impactvolle initiatieven: FC Utrecht staat open voor inspirerende voorstellen.

Het FC Utrecht Fonds wordt mede mogelijk gemaakt door Unibet. Via Unibet Impact geeft de aanbieder van online sportweddenschappen financiële ondersteuning aan projecten op het gebied van verantwoord spelen, het voorkomen van matchfixing en het bevorderen van de Nederlandse sport en sportcultuur.

“Wij zijn ervan overtuigd als club in het hart van de samenleving een bijdrage te kunnen leveren aan een vitaler Utrecht”, zegt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht. “Wij staan midden in de samenleving en zijn oprecht betrokken. We leggen verbindingen in de wijk, stad en regio. Dit doen we door vanuit het hart Utrechters te inspireren en in beweging te brengen. Het FC Utrecht Fonds sluit hier naadloos op aan.”

Twee initiatieven die mede dankzij het FC Utrecht Fonds tot stand zijn gekomen, gaan binnenkort van start: Ouwe Bokken Boksen en Tommy Tomato.

Ouwe Bokken Boksen is een initiatief dat ouderen in Utrecht in beweging brengt. FC Utrecht’s OldStars brengen in samenwerking met Tigers Gym een aantal keer per jaar een bezoek aan verzorgingstehuizen, clubhuizen en gezellige ontmoetingsplekken voor senioren, om daar op een verantwoorde en leuke manier te sparren.

Het FC Utrecht Fonds heeft ook een bijdrage uitgekeerd aan Tommy Tomato, omdat FC Utrecht gelooft in het belang van gezonde voeding, educatie en plezier voor de jonge generatie. Tommy Tomato draagt bij aan gezonde lunches op basisscholen, zoals bij De Schakel in Overvecht.