Jong FC Utrecht behoudt ongeslagen thuisstatus na verdiende overwinning

24 november 2023

Beloftenploeg verslaat De Graafschap met 2-0.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) gewonnen van de De Graafschap op Sportcomplex Zoudenbalch. Tobias Augustinus-Jensen zette de Utrechters in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Invaller Jesse van de Haar besliste de wedstrijd daarna in de slotminuten: 2-0.

Tobias Augustinus-Jensen krijgt de bal in kansrijke positie aan de voet aan de linkerkant ter hoogte van het strafschopgebied. Hij twijfelt niet, besluit de trekker over te halen en met succes. Met een prachtige krul schiet hij de Utrechtse talenten op voorsprong op Sportcomplex Zoudenbalch tegen De Graafschap: 1-0!

Grote kansen in beginfase
De Superboeren weten in de openingsfase van de wedstrijd de eerste grote kans te creëren. David Flakus Bosilj tikt een voorzet van aanvoerder Jeffry Fortes voorlangs het doel van Kevin Gadellaa. Even later is het Jong FC Utrecht dat aan de andere kant op voorsprong lijkt te komen. Adrian Blake besluit met zijn linkervoet uit te halen, Mees Rijks onderschept op zijn beurt dat schot, omspeelt de doelman en schiet vervolgens over. Een aantrekkelijk begin van Jong FC Utrecht – De Graafschap.

Openingstreffer
Na de openingstreffer van Augustinus-Jensen lijkt het erop dat de gasten uit Gelderland meteen een antwoord paraat hebben. Basar Önal komt in kansrijke positie nadat hij enkele Jong FC Utrecht-verdedigers behendig weet te omzeilen. Zijn schot gaat echter voorlangs het doel van Gadellaa. De Utrechtse talenten hebben op slag van rust de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen: Adrian Blake raakt met een lage schuiver de binnenkant van de paal.

De Graafschap dringt aan
De achterstand betekent voor de Superboeren dat er meer risico moet worden genomen in de tweede helft. Dat resulteert in countermogelijkheden voor Jong FC Utrecht. Silas Andersen en Rijks nemen het doel van Mees Bakker onder vuur maar zonder succes: Bakker redt tot twee keer toe. Voor het Utrechtse doel is de mee naar voren gekomen Jan Lammers gevaarlijk. Tot opluchting van de supporters van Jong FC Utrecht verdwijnt zijn kopbal in het vangnet. In de slotfase weet invaller Jesse van de Haar de wedstrijd in het slot te gooien: 2-0.

Engelse weken
Het zijn drukke dagen voor de mannen van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren. Aanstaande maandag reizen de Utrechtse talenten af naar Den Haag voor het weerzien met ADO Den Haag-trainer Darije Kalezic. Op vrijdag 1 december speelt Jong FC Utrecht de beloftenclash tegen Jong PSV in Utrecht. Weer drie dagen later, op maandag 4 december komt Telstar op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Alle wedstrijden worden afgetrapt om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – De Graafschap 2-0 (1-0)
28. Tobias Augustinus-Jensen 1-0
90+4. Jesse van de Haar 2-0

Gele kaarten: Emil Rohd Schlichting (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 452.

Scheidsrechter: Thomas Hardeman.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Joshua Mukeh (46. Björn Hardley), Nazjir Held; Silas Andersen, Olivier van Eldik (63. Nordin Bukala), Sil van der Wegen; Adrian Blake (63. Emil Rohd Schlichting), Mees Rijks (71. Jesse van de Haar), Tobias Augustinus-Jensen (84. Achraf Boumenjal).

Opstelling De Graafschap:
Mees Bakker; Jeffry Fortes, Jan Lammers, Xandro Schenk, Alexander Büttner; Lion Kaak (75. Stan Wevers), Philip Brittijn, Simon Colyn (59. Devin Haen); Basar Önal (72. Tristan van Gilst), Giovanni Büttner (72. Anis Yadir), David Flakus Bosilj (85. Hüseyin Doğan).