“Ik denk dat wij dit punt meer mogen koesteren dan Excelsior”, begint Hoofdtrainer Ron Jans zijn antwoord op de vraag of hij gefeliciteerd mag worden met dit punt. “Alleen het gevoel is minder dat je blij bent met een punt dan dat je ontevreden bent over het spel.”

“De opbouw duurde vandaag vaak te lang. Ik vond dat we aan de rechterkant, zeker in het begin, een paar keer goed door kwamen. Maar aan de linkerkant gebeurde er eigenlijk niks. We hebben wel wat kansjes gehad, maar in de omschakeling hebben zij gewoon de grootste kansen gehad. Maar het was de eerste helft, denk ik, wel redelijk gelijkwaardig. Alleen na de goal waren we helemaal van de leg.”

“Die eerste goal, ja… Het was een fantastische actie. Dus als voetballiefhebber is dat prachtig. Maar dat iemand zo kan passeren op de achterlijn en nooit meer iemand tegenkomt, dat is natuurlijk dramatisch verdedigen. We hadden wel door dat we moesten wisselen, maar toen lag de 0-2 er ook al in. Ik heb het net ook gezegd: aan de rand van de afgrond groeien de mooiste bloemen. Want op een gegeven moment zijn we gaan wisselen en hebben we Sagnan ook nog de spits in gestuurd. Uiteindelijk kom je tot 1-2, 2-2. Dus er is veerkracht getoond, maar op basis van wilskracht en niet op basis van dat we het goed uitgespeeld hebben.” 

 

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.