Over de voorbereiding zegt Jans het volgende: “De laatste twee dagen zijn vaak het meest tactisch. Wij hebben veel de focus gelegd op het balbezit.”

“Descotte is er niet bij, Ivar Jenner is er nog niet bij en Zidane Iqbal komt eraan maar is er ook nog niet bij”, licht Jans de fitheid van zijn selectie toe. “Op Romeny nog na is verder iedereen beschikbaar.”

Over de Kralingers vertelt de oefenmeester het volgende: “Excelsior is heel gevaarlijk op de counter en individueel hebben ze ook echt wel klasse in huis en er staat een hecht team. Veel spelers spelen ook al wat langer samen en een aantal spelers ontwikkelen zich ook uitstekend.”

Ook Jans weet dat FC Utrecht – Excelsior in het teken van Sint Maarten staat: “Ik ben enorm van het samen delen. Ik ben geboren in Zwolle en mijn vrouw komt uit Raalte, we gingen wonen in Groningen. Opeens ging de voordeurbel en daar stonden kinderen met lampionnetjes die gingen zingen en wij hadden er nog nooit van gehoord. Dat deden ze niet in Zwolle en Raalte. Nu weten we wat het is en dan blijkt dat Sint Maarten de beschermheilige is van de stad Utrecht en ook dat het shirt daarvan is afgeleid. Ik vind dat een prachtig verhaal, dat de club daar ook iets mee doet, vind ik mooi.”

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Marouan Azarkan.