Jans: ‘Gewoon heel erg blij’

26 november 2023

Hoofdtrainer Ron Jans na de winst op Sparta Rotterdam.

FC Utrecht neemt zondagavond de drie punten mee uit Rotterdam. Op Het Kasteel zijn het de doelpunten van Mats Seuntjens en Isac Lidberg die ervoor zorgen dat FC Utrecht een 1-2 eindstand op het scorebord kan schrijven. Na afloop stond Hoofdtrainer Ron Jans voor de camera.

“Beetje wel, gewoon heel erg blij.” Zo begint Hoofdtrainer Ron Jans zijn antwoord op de vraag of hij opgelucht is. “Het was misschien niet de mooiste wedstrijd, maar het is gewoon een geweldig overwinning en daar zijn we hartstikke blij mee. Daar zijn we aan toe, we kunnen nu wat meer omhoog kijken. Er is blijdschap.” 

De statistieken spraken niet in het voordeel van FC Utrecht, maar of dat op dit moment uitmaakt? “We kunnen niet ontkennen dat Sparta meer in de zestien is geweest, meer op doel heeft geschoten waarvan twee keer op de paal. Vasilis Barkas heeft een paar prachtige reddingen verricht. Dat is ook een heel belangrijk onderdeel geweest van deze overwinning. Uiteindelijk hebben we er ook twee gemaakt. Als we dat beter uit hadden gespeeld hadden het er wellicht drie kunnen zijn. Maar Sparta was wel de bovenliggende partij als het gaat over dominantie.”

Bekijk hier de volledige nabeschouwing.