Jans: 'Drive en teamspirit vond ik geweldig'

05 november 2023

Hoofdtrainer Ron Jans na FC Utrecht - FC Twente.

FC Utrecht houdt een punt over aan het duel met FC Twente. Namens FC Utrecht was Oscar Fraulo trefzeker met een heerlijke volley. Na afloop stond Hoofdtrainer Ron Jans voor de camera.

“Ik kan hier wel mee leven ja”, reageert Hoofdtrainer Ron Jans op de vraag of hij met een puntje tegen FC Twente kan leven. “Vooral omdat het eerste half uur FC Twente voetballend beter was. Niet dat ze nou zo heel veel kansen hadden, maar ze waren voetballend beter en dreigender. Door onze eerste beste aanval, een hele goede aanval trouwens, staan we ineens met 1-0 voor. Dat was wel tegen de verhouding in vond ik op dat moment.” 

“Alleen de goal die je tegen kreeg, zo’n discutabele handsbal, het kan hoor. Het is voor scheidsrechters ook een heel lastig ding. Maar van zo dichtbij? Die discussie is al zo vaak geweest en dan ga je toch met 1-1 de rust in. Ik vond echt dat we, toen we met elf man tegen tien kwamen te staan, een enorme drive hebben getoond om die wedstrijd te winnen. En dat had ook gekund. Het was nog een beetje geforceerd vond ik, een beetje overhaast, maar de drive en de teamspirit vond ik echt geweldig.”


Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.