Jans: ‘Dat moet beter en dat begint met veldspel’

24 november 2023

FC Utrecht hervat Eredivisie in Spangen.

Het team van Hoofdtrainer Ron Jans staat overmorgen (zondag) tegenover Sparta Rotterdam in Spangen. Om 16.45 uur gaat de bal rollen op Het Kasteel. Jans blikt vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum vooruit op het treffen met de Rotterdammers.

“Sparta is een ploeg die een goede organisatie heeft en die niet altijd goed hoeft te spelen om te winnen. Ze krijgen weinig goals tegen”, neemt Jans de tegenstander van zondag onder de loep. “Het is wel dat ze een aantal smaakmakers van vorig jaar kwijt zijn, maar er zijn ook weer nieuwe talenten, een leuke ploeg.”

Uit het gelijkspel tegen Excelsior neemt Jans het volgende mee naar zondag, licht hij toe: “Als je thuis speelt tegen Excelsior wil je eigenlijk domineren. In balbezit, in aantal passes, schoten, daar zaten we wel dik in de plus, maar als je kijkt naar het aantal schoten binnen de palen en de kansen: daar had Excelsior een overwicht. Dat moet beter en dat begint met veldspel.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar Sparta Rotterdam – FC Utrecht, met talloze feitjes & weetjes en interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Hidde ter Avest.