Keeper Calvin Raatsie en verdediger Ryan Flamingo boekten met Jong Oranje goede resultaten. In Almere werd in een EK-kwalificatiewedstrijd met 1-0 gewonnen van Jong Gibraltar. In die partij maakten Raatsie en Flamingo allebei 90 speelminuten. Enkele dagen later werd in een uitduel Jong Zweden met 2-4 verslagen. In die partij stond Raatsie weer anderhalf uur onder de lat.

Ook Hugo Novoa speelde EK-kwalificatiewedstrijden. Hij maakte de volledige 90 minuten in een 2-0 thuiszege op Jong Hongarije en was ook van begin tot eind van de partij in een 1-1 remise in een uitduel met Jong België.

Oscar Fraulo deed 45 minuten mee met Jong Denemarken, in een oefenpot waarin het met 3-0 van Jong Marokko won. Enkele dagen later speelden de Denen een uitwedstrijd tegen Jong Wales. In die 1-2 overwinning maakt Fraulo 24 speelminuten.

Met de Olympische ploeg van de Verenigde Staten speelde Taylor Booth in Spanje twee oefenwedstrijden. Tegen Irak Onder 23 werd het 1-1, tegen Marokko Onder 23 0-1. In beide duels speelde Booth een uur.

Rafik El Arguioui maakte zijn debuut in Marokko Onder 20, dat in Tunesië een toernooi speelde waaraan Onder 20-teams van diverse Noord-Afrikaanse landen deelnamen.

Met Denemarken Onder 20 kwamen Silas Andersen en Emil Rohd Schlichting in actie. De Jong FC Utrecht-spelers stonden samen in de basis in het oefenduel met Zweden Onder 20 dat in 1-1 eindigde. In de tweede krachtmeting tussen de talenten uit Denemarken en Zweden kwam alleen Andersen in actie. Die pot eindigde in 1-2 voor Zweden Onder 20.

De volgende fase van de EK-kwalificatiecyclus is bereikt door Oranje Onder 19, waartoe ook FC Utrecht’s Jesse van de Haar behoorde. Van de Haar viel in de wedstrijden tegen Azerbeidzjan Onder 19 (2-1 winst) en Bosnië-Herzegovina Onder 19 (3-0 zege) in en scoorde in de laatstgenoemde match.

Met Oranje Onder 17 speelde verdediger Frederick Reuter een volledige oefenwedstrijd. In Spanje wonnen de Nederlandse talenten met 5-1 van hun Zuid-Koreaanse leeftijdsgenoten.

Oranje Onder 16, waarvan de FC Utrecht-talenten Jaygo van Ommeren en Melih Junuzov deel uitmaken, speelt de komende dagen nog twee wedstrijden. Donderdag is Saoedi-Arabië Onder 16 de tegenstander, zondag staat een duel met Mexico Onder 16 op de rol.