De vrouwenploeg van FC Utrecht is koploper af na ruime nederlagen in Eindhoven (4-0 tegen PSV Vrouwen) en Amsterdam (5-2 tegen Ajax Vrouwen) tijdens de vorige twee speelrondes. Op Sportcomplex Zoudenbalch is het team van Hoofdtrainer Linda Helbling dit seizoen nog foutloos: één keer werd er op die accommodatie gespeeld, en dat leverde een 1-0 zege op tegen sc Heerenveen Vrouwen. Eshly Bakker, die afgelopen weekend twee keer scoorde tegen Ajax Vrouwen, was tegen de Friezinnen de matchwinner.

In teken van Sint Maarten
De wedstrijd FC Utrecht Vrouwen – Excelsior Vrouwen staat, net zoals dat zondag geldt voor FC Utrecht – Excelsior, in het teken van Sint Maarten. Seizoenkaarthouders van FC Utrecht Vrouwen krijgen de mogelijkheid om iemand mee te nemen naar deze wedstrijd, er worden vanuit samenwerkingen Utrechtse goede doelen uitgenodigd en er wordt voor thematische aankleding gezorgd op Sportcomplex Zoudenbalch.

Doelpunten schaars bij Excelsior Vrouwen
De doelpunten zijn de laatste weken schaars bij de wedstrijden van Excelsior Vrouwen. Tijdens de vorige drie speelrondes scoorden de vrouwen uit Kralingen telkens één keer. Tegen Feyenoord Vrouwen was dat voldoende voor een zege (1-0), tegen Telstar Vrouwen (uit, 1-1) en PSV Vrouwen (thuis, 1-1) leverde het een punt op. Zo sprokkelde Excelsior Vrouwen vijf van de zes tot nu toe gepakte punten tijdens de laatste drie wedstrijden.

Poorten om 18.30 uur open
Kaarten voor FC Utrecht Vrouwen – Excelsior Vrouwen zijn ONLINE verkrijgbaar en op de wedstrijddag aan de kassa bij Sportcomplex Zoudenbalch. De poorten van de accommodatie aan de Koningsweg gaan vrijdag om 18.30 uur open. Wie niet van de partij is, kan via Instagram Stories op de hoogte blijven van het verloop van de wedstrijd. Een samenvatting van de partij wordt, zoals te doen gebruikelijk, gepubliceerd op het YouTube-kanaal van FC Utrecht.