FC Utrecht Vrouwen op bezoek bij recordkampioen

24 november 2023

Ploeg van Linda Helbling op bezoek bij foutloze koploper FC Twente Vrouwen.

Een Krachtmeting met een grote K staat FC Utrecht Vrouwen vanavond (vrijdag) te wachten in Enschede. Daar, op Sportpark Schreurserve van CVV Sparta Enschede, staat de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling tegenover FC Twente Vrouwen. Die ploeg is de recordkampioen van de Vrouwen Eredivisie en gaat daarin momenteel foutloos aan kop. De aftrap is om 19.30 uur.

FC Utrecht Vrouwen oogstte afgelopen weekend een punt tegen staartploeg AZ Vrouwen. Na een historisch snel tegendoelpunt – Floor Spaan scoorde na elf seconden en maakte daarmee de snelste treffer ooit in de Azerion Vrouwen Eredivisie – bleken goals van Eshly Bakker en Femke Prins onvoldoende voor een overwinning: 2-2 werd het op een kletsnat Sportcomplex Zoudenbalch.

Het zeventiende punt
Dat punt was voor FC Utrecht Vrouwen het zeventiende dit seizoen. Vooralsnog is die score goed voor een tweede plek op de ranglijst; een klassement dat overigens behoorlijk vertekend is omdat sommige teams zeven duels speelden, andere ploegen acht keer in actie kwamen en enkele equipes, zoals ook FC Utrecht Vrouwen, al negen wedstrijden op de teller hebben.

Foutloze tegenstander
Koploper FC Twente Vrouwen behoort tot de drie teams die zeven keer in actie kwamen. De Enschedese ploeg is nog foutloos: alle wedstrijden werden gewonnen. Het doelsaldo verklapt dat in veel gevallen het verschil tussen de Overijsselse vrouwen en de tegenstanders ook flink was: 21 doelpunten voor, 5 tegen. Dat maakt FC Twente Vrouwen niet alleen de meest scorende ploeg van de Azerion Vrouwen Eredivisie, maar ook het minst gepasseerde team.

FC Twente Vrouwen: acht titels, afgelopen weekend winst in kraker
FC Twente Vrouwen is dan ook het neusje van de zalm van het Nederlandse vrouwenvoetbal. De Tukkers zijn recordkampioen van de Vrouwen Eredivisie, waarin ze de titel al acht keer veroverden. Afgelopen weekend won FC Twente Vrouwen in Amsterdam de kraker tegen Ajax Vrouwen, de kampioen van vorig seizoen: 0-1 werd het voor de ploeg van trainer Joran Pot.

Updates via Instagram
De Azerion Vrouwen Eredivisie-match FC Twente Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen wordt gespeeld op Sportpark Schreurserve, de thuishaven van amateurclub CVV Sparta Enschede. Er wordt om 19.30 uur afgetrapt. Via het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen kun je op de hoogte blijven van de verrichtingen in Overijssel.