FC Utrecht Vrouwen moet onderspit delven in doelpuntrijk duel

05 november 2023

Ajax Vrouwen maatje te groot voor FC Utrecht: 5-2

FC Utrecht Vrouwen heeft de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op Sportcomplex De Toekomst was Ajax Vrouwen een maatje te groot voor de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling. Na een 2-0 achterstand wist FC Utrecht zich nog knap terug te knokken tot 2-2, maar na rust was het voornamelijk de thuisploeg die het spel bepaalde en uit kon lopen naar een 5-2 eindstand.

Ajax bovenliggende partij
Het is Ajax dat als beste uit de startblokken komt. De eerste twintig minuten speelt het spel zich vooral op de helft van FC Utrecht af en is de thuisploeg al een aantal keer gevaarlijk opgedoken voor het doel van keepster Jasmijn de Groot, die door een blessure van Puck Louwes weer onder de lat staat bij FC Utrecht. In de 21e minuut volgt de onvermijdelijke tegentreffer: een kopbal uit een vrije trap van Sherida Spitse wordt in eerste instantie gered door De Groot, daarna is het toch Lilly Yohannes die van dichtbij af kan maken en de 1-0 op het scorebord zet. Nog geen tien minuten later is het wederom raak. Een slordige terugspeelbal van Eshly Bakker belandt voor de voeten van Romée Leuchter, die de bal aflevert bij Chasity Grant. De Ajax-aanvalster kan van dichtbij afmaken en brengt de stand op 2-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Eshly Bakker doet oude club pijn
Ondanks de achterstand geeft de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbing de moed niet op. In de 34e minuut is het raak voor FC Utrecht. Na goede actie van Amber Visscher op de linkerkant, komt de bal bij Judith Roosjen die vervolgens Eshly Bakker wegstuurt. Bakker is de Ajax verdediging te snel af, passeert Keepster Regina van Eijk en kan de score verkleinen tot 1-2. Niet veel later is het weer Bakker die haar oude ploeg pijn doet. Vanuit een korte hoekschop belandt de bal bij de ex-speelster van Ajax, die geen moment aarzelt en met een onhoudbare knal zorgt voor de gelijkmaker in de 38e minuut.

FC Utrecht houdt geen stand tegen Amsterdams offensief
Na rust is het weer de thuisploeg die het beste van het spel heeft. In de 53e minuut komt Romée Leuchter aan de bal en zet Tiny Hoekstra vrij voor het doel, die op haar beurt de bal achter De Groot het net in schiet: 3-2. De Amsterdammers blijven aanzetten. In de 68e minuut wordt Grant weggestuurd en geeft de bal op een presenteerblaadje voor Leuchter. De clubtopscorer van Ajax krijgt de bal van dichtbij achter De Groot en zorgt er daarmee voor dat FC Utrecht weer tegen een achterstand van twee doelpunten verschil aankijkt.

Grant gooit wedstrijd in het slot
De ploeg van Helbling lijkt er niet meer aan te pas te komen, maar is in de slotfase van de wedstrijd nog bijna gevaarlijk uit een hoekschop. In de tegenaanval kan Ajax snel schakelen en is het wederom de pijlsnelle Grant die wordt weggestuurd. Eén-op-één met FC Utrecht-goalie De Groot faalt Grant niet en kan ze de 5-2 binnenschieten. Daarmee is de wedstrijd definitief beslist. 

Twee thuisduels op de rol
De aankomende twee speelrondes speelt FC Utrecht Vrouwen haar duels op Sportcomplex Zoudenbalch. Op vrijdag 10 november komt Excelsior op bezoek in de Domstad en op zaterdag 18 november is het de beurt aan AZ. Tickets voor beide duels zijn nu te koop via de kaartverkooppagina van FC Utrecht Vrouwen.

Scheidsrechter: Lizzy van der Helm

Ajax Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (5-2)
21. Lilly Yohannes 1-0
30. Chasity Grant 2-0
34. Eshly Bakker 2-1
38. Eshly Bakker 2-2
53. Tiny Hoektra 3-2
68. Romée Leuchter 4-2
90+1. Chasity Grant 5-2

Opstelling Ajax:
Regina van Eijk; Asleigh Weerden (85. Soraya Verhoeven), Kay-Lee de Sanders, Sherida Spitse, Nadine Noordam; Lilly Yohannes (85. Daliyah de Klonia), Rosa van Gool, Quinty Sabajo (74. Danique Noordman); Tiny Hoekstra (60. Lotte Keukelaar), Romée Leuchter (74. Danique Tolhoek), Chasity Grant.

Opstelling FC Utrecht:
Jasmijn de Groot; Liza van der Most, Lena Mahieu, Ilse van der Zanden, Amber Visscher; Nurija van Schoonhoven (88. Senne van der Velden), Judith Roosjen (80. Tami Groenendijk), Marthe Munsterman; Gera op den Kelder (80. Dieke van Straten), Eshly Bakker, Lotje de Keijzer (67. Elisha Kruize).