FC Utrecht Vrouwen lijdt nederlaag in Enschede

25 november 2023

Ploeg van Linda Helbling niet opgewassen tegen koploper FC Twente: 4-0

Voor FC Utrecht Vrouwen stond vanavond een ware krachtmeting op het programma. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling nam het op Sportpark Schreurserve van CVV Sparta Enschede op tegen FC Twente Vrouwen. De Twentenaren gaan momenteel foutloos aan kop in de Azerion Vrouwen Eredivisie, waar FC Utrecht op een knappe tweede plek staat. Echter lukte het de Utrechters vanavond niet om dichterbij de koppositie te komen: FC Twente ging er met de winst vandoor en zette de einduitslag op 4-0.

Met een achterstand de rust in
In de eerste helft voert FC Twente de boventoon. Na 27 minuten spelen krijgt Ella Peddemors de bal in het Utrechtse zestienmetergebied. Peddemors aarzelt geen moment en schiet de bal hard achter FC Utrecht-goalie Jasmijn de Groot: 1-0. Vlak daarna is de thuisploeg dichtbij de volgende treffer, maar de paal zorgt ervoor dat FC Utrecht niet verder op achterstand komt en met een minimale achterstand de rust in gaat.

FC Twente breidt voorsprong verder uit
In de tweede helft weet Femke Prins bijna het net te vinden voor de aansluitingstreffer. Na een voorzet van Nurija van Schoonhoven stuit ze van dichtbij op keeper Daniëlle de Jong. Het spel kabbelt verder voort en het is de thuisploeg die met name in balbezit is en op jacht gaat naar de tweede treffer. Pas in de  72e minuut zet Liz Rijsbergen met een kopbal de 2-0 op het scorebord. Daarna pakt FC Twente snel door en zorgen een eigen doelpunt van verdediger Ilse van der Zanden en een schot van dichtbij van Taylor Ziemer voor een einduitslag van 4-0.

Volgende krachtmeting: Fortuna-thuis
FC Utrecht Vrouwen speelt haar laatste wedstrijd van 2023 op zondag 10 december. De Ploeg van Linda Helbling is na het verlies van FC Twente teruggezakt naar de derde plaats, maar ontvangt op 10 december de huidige nummer twee: Fortuna Sittard. Om 12.15 uur wordt er op Sportcomplex Zoudenbalch afgetrapt voor een rechtstreeks duel om plek twee. Tickets voor dit spannende duel zijn nu verkrijgbaar via de kaartverkooppagina van FC Utrecht Vrouwen.

FC Twente Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (4-0)
27. Ella Peddemors 1-0
72. Liz Rijsbergen 2-0
75. Ilse van der Zanden e.d. 3-0
81. Taylor Ziemer 4-0

Scheidsrechter: Vivian Peters

Opstelling FC Twente Vrouwen: Daniëlle de Jong; Caitlin Dijkstra, Marisa Olislagers, Ella Peddemors, Danique van Ginkel (82. Sophie te Brake); Renate Jansen (73. Kim Everaerts), Leonie Vliek, Liz Rijsbergen (82. Fieke Kroese); Wieke Kaptein, Marit Auée (82’ Kerkdijk), Taylor Ziemer (87. Suus Verdaasdonk).

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Jasmijn de Groot; Julia Wattilete, Dieke van Straten (69. Judith Roosjen), Ilse van der Zanden, Amber Visscher; Nurija van Schoonhoven, Marthe Munsterman, Gera op den Kelder (82. Anniek Smulders); Lotje de Keijzer (83. Elisha Kruize), Eshly Bakker, Femke Prins (69. Tami Groenendijk).