FC Utrecht Vrouwen blijft steken op gelijkspel tegen AZ Vrouwen

18 november 2023

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling beleeft lastige middag op Sportcomplex Zoudenbalch

Op een kletsnat Sportcomplex Zoudenbalch wist FC Utrecht Vrouwen vandaag niet te winnen van AZ Vrouwen. Nadat de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling al in de eerste minuut een tegendoelpunt moest incasseren, werd na rust de rug gerecht. Dankzij doelpunten van Eshly Bakker en Femke Prins boog de thuisploeg de achterstand om tot een 2-1 voorsprong. AZ gaf zich echter niet zomaar gewonnen, waardoor de Utrechters uiteindelijk genoegen moesten nemen met een punt: 2-2.

Snelste (tegen)doelpunt ooit
Het startsignaal heeft nog maar net geklonken of het is al raak: na slechts elf seconde spelen komt AZ op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Floor Spaan, die daarmee het snelste doelpunt ooit in de Azerion Vrouwen Eredivisie op haar naam heeft staan. FC Utrecht kent een lastige start van de wedstrijd en heeft moeite met de Alkmaarders, die momenteel in de onderste regionen van de ranglijst verkeren. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling is vaak in balbezit en zorgvuldig in de opbouw, maar weet nog niet tot echte kansen te komen. Met een 0-1 achterstand gaat de thuisploeg de kleedkamer in.

Veerkrachtige tweede helft
Na de rust begint FC Utrecht Vrouwen scherp aan de wedstrijd en weet het meteen een aantal kansen te creëren. In de 50e minuut is het raak: Gera op den Kelder geeft een crosspass op Eshly Bakker, die voor de derde wedstrijd op rij het net weet te vinden: 1-1. Nog geen tien minuten later zet Femke Prins de thuisploeg op voorsprong. Na een voorzet van Lotje de Keijzer weet de FC Utrecht-spits de bal in het doel te glijden en zijn de rollen ineens omgedraaid: 2-1.

Slotoffensief niet genoeg
Lang kan FC Utrecht niet genieten van de voorsprong. In de 64e minuut besluit Spaan het van afstand te proberen en schiet ze de bal hoog over FC Utrecht-goalie Jasmijn de Groot heen. Daarna is het de thuisploeg dat de klok slaat en op jacht gaat naar de drie punten. FC Utrecht is veelvuldig in balbezit en duikt een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van de tegenstander. Toch is het niet genoeg om de driepunter binnen te slepen en blijft de ploeg van Helbling steken op een teleurstellend gelijkspel tegen de nummer 11 van de Azerion Vrouwen Eredivisie.