FC Utrecht O18 bekert door: laatste zestien bereikt

01 november 2023

Utrechtse talenten schakelen NEC O18 uit: 2-1.

FC Utrecht O18 heeft de laatste zestien van het bekertoernooi bereikt. Het team van trainer/coach Ferdi Vierklau was gisteren (dinsdag) op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van NEC. Lynden Edhart maakte beide Utrechtse treffers.

De bekerwedstrijd tussen FC Utrecht O18 en VA NEC O18 werd gespeeld onder échte bekeromstandigheden: regen, wind en vroeg donker. Het betrof een tussenronde, want de winnaar van deze match voegt zich in januari 2024 bij de laatste 16.

De gasten waren niet uit Nijmegen gekomen om zich als makke schapen naar de spreekwoordelijke slachtbank te laten leiden, want zij legden bijzonder veel energie in hun spel. Het leverde de Gelderlanders in de elfde minuut zelfs een 0-1 voorsprong op, door te profiteren van balverlies in de Utrechtse defensie. Binnen no-time lag de bal dus achter doelman Justin Eversen.

De thuisploeg kon in de achtervolging, maar was daarbij best slordig. De wedstrijd werd een gevecht, want ook bij NEC O18 ging er wel eens iets mis. De aansluiting voor de Utrechters liet op zich wachten, maar uiteindelijk was het Lynden Edhart die tien minuten voor rust op aangeven van Noë Misumi de ban brak en voor de 1-1 tekende. Dat was tevens de ruststand.

Terug in de kleedkamer predikte oefenmeester Ferdi Vierklau vertrouwen in een goede afloop, want ondanks het slordige spel liep het zo slecht nog niet. Hij legde even wat accenten en stond stil bij wat er beter kon.

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Aan beide kanten waren er kansen te noteren, maar er was lange tijd geen sprake van doelpunten. Tot vlak voor tijd, want het venijn zat voor NEC O18 in de staart. In de slotminuten was het weer Lynden Edhart die kon scoren. De aangever was deze keer Ty-Shaun van Gönter: 2-1, en dus krijgt het bekeravontuur van FC Utrecht O18 begin 2024 een vervolg.

FC Utrecht O18 – VA NEC O18 2-1 (1-1)
11. Ayman Belgadi 0-1
35. Lynden Edhart 1-1
87. Lynden Edhart 2-1

Opstelling FC Utrecht O18:
Justin Eversen; Ty-Shaun van Gönter (89. Jahlani Fonteni), Roan Veenbrink, Per Kloosterboer, Torben Bos; Hylke van der Mast, Gustav Arcos Sundqvist (87. Amir Saleh), Noë Misumi (89. Olivier van Zijl); Jesse van de Haar (70. Tijn den Boggende), Rafik El Arguioui (70. Jessey Sneijder), Lynden Edhart.