FC Utrecht legt Rafik El Arguioui langer vast

07 november 2023

Contract van Utrechtse middenvelder (18) opengebroken en verlengd.

Het FC Utrecht-contract van Rafik El Arguioui is opengebroken en verlengd. De 18-jarige middenvelder uit Utrecht, wiens verbintenis na dit seizoen zou aflopen, ligt daardoor tot medio 2026 vast bij de Domstedelingen.

In de zomer van 2014 maakt El Arguioui zijn entree op Sportcomplex Zoudenbalch. De middenvelder komt op dat moment over van stadsgenoot USV Elinkwijk en doorloopt vervolgens de volledige opleiding van de Utrechtse FC, voordat hij begin dit seizoen wordt overgeheveld naar Jong FC Utrecht.

El Arguioui debuteert op 11 maart 2022 in het betaalde voetbal, als hij een invalbeurt maakt in de uitwedstrijd van Jong FC Utrecht tegen FC Emmen. De middenvelder, die een jeugdinterland heeft gespeeld voor Oranje Onder 15 en op dit moment voor het eerst deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje Onder 19, heeft tot nu toe 21 optredens in de Keuken Kampioen Divisie op zijn naam staan.

“Rafik is een creatieve middenvelder met specifieke kwaliteiten aan de bal”, omschrijft Technisch Manager Tim Gilissen de Jong FC Utrecht-speler. “Hij heeft bovendien de power om duels te winnen en de potentie om via onze beloftenploeg volgende stappen te zetten in zijn carrière. Het is een mooie uitdaging voor Rafik om dit, samen met ondersteuning van de staf, waar te gaan maken door hier elke dag hard aan te werken.”