Beloftenploeg strijdend ten onder in Tilburg

10 november 2023

Jong FC Utrecht verliest van Willem II: 2-1.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft vanavond (vrijdag) gestreden, maar verloren. In de stromende regen namen de Utrechtse talenten in Tilburg de leiding tegen Willem II, dat in het tweede deel van de tweede helft de partij naar zich toetrok: 2-1.

Twee tikken achter elkaar krijgt Jong FC Utrecht te verwerken halverwege de tweede helft. De eerste wordt uitgedeeld door Max Svensson. De Willem II-invaller kiest slim positie in de zestienmeter, wordt aangespeeld en twijfelt vervolgens geen moment. Met een knap schot laat hij Kevin Gadellaa kansloos: 1-1. Weg Utrechtse voorsprong, dus. Amper een minuut later de volgende tegenvaller voor de beloftenploeg uit Utrecht: Mees Akkerman krijgt rood. De invaller moet dus vertrekken, en Jong FC Utrecht moet met tien man verder.

De handen vol aan Willem II
En dan te bedenken dat de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren met elf spelers ook de handen al meer dan vol heeft aan de Tricolores in de tweede helft. Willem II stormt, Willem II beukt, Willem II is er overduidelijk alles aan gelegen na de break de tijdens de eerste helft opgelopen schade te herstellen.

Gadellaa blinkt uit
Lange tijd lukt het Jong FC Utrecht, en goalie Gadellaa in het bijzonder, om de Tilburgers daarvan te weerhouden. Keeper Gadellaa laat op slag van rust al een machtige reflex zien waarmee hij zijn doel schoon houdt en is in de eerste fase van de tweede helft ook op zijn post bij doelpogingen van Ringo Meerveld (rollertje, makkelijke redding), Nick Doodeman (flinke poeier, knappe save) en Rúnar Thór Sigurgeirsson (kopbal, geweldige reflex).

Hilterman bepaalt eindstand
Maar dan is er dus de 1-1 van Svensson, en tien minuten later - als de Utrechters inmiddels in ondertal zijn - volgt ook de 2-1. Is de bal nu wel of niet over de lijn? De Jong FC Utrecht-spelers claimen van niet, de arbitrage zegt van wel. En dus: een goal van voormalig FC Utrecht-aanvaller Jeredy Hilterman: 2-1.

Held kopt raak
Vanaf dat moment komt Jong FC Utrecht niet meer aan aanvallen toe en is het Gadellaa die met enkele reddingen een grotere nederlaag weet te voorkomen. En dat na een eerste helft waarin Jong FC Utrecht, na wellicht een ietwat langzame start, goed in de partij zit, het kampioenskandidaat Willem II lastig maakt en op voorsprong komt. Na een fijn aangesneden hoekschop van Olivier van Eldik kopt Nazjir Held na twintig minuten voetballen raak: 0-1. Een doelpunt dat aan het einde van de rit niet één of meerdere punten waard blijkt, maar wel een blijvende herinnering is aan de puike helft die Jong FC Utrecht in het Koning Willem II Stadion speelt.

Interlandbreak, daarna De Graafschap-thuis
Voor Jong FC Utrecht komende week geen Keuken Kampioen Divisie-voetbal: vanwege interlands komt de ploeg van Van Dinteren dan niet in actie. De volgende match die op het programma staat voor de Utrechtse talenten, is op vrijdag 24 november. Dan komt De Graafschap op bezoek in Utrecht.

Willem II - Jong FC Utrecht 2-1 (0-1)
21. Nazjir Held 0-1
67. Max Svensson 1-1
77. Jeredy Hilterman 2-1

Gele kaarten: Raffael Behounek (Willem II), Emil Rohd Schlichting, Nordin Bukala (Jong FC Utrecht).

Rode kaart: 68. Mees Akkerman (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 12.909.

Scheidsrechter: Jannick van der Laan.