Beloftenploeg hard onderuit in Den Haag

27 november 2023

6-0 nederlaag voor Jong FC Utrecht in Bingoal Stadion.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) een ruime nederlaag geleden bij ADO Den Haag. De ploeg van Darije Kalezic, oud-trainer van Jong FC Utrecht, maakte in de eerste helft al het verschil. Mede door een hattrick van Jort van der Sande stond het halverwege 4-0. In het tweede bedrijf liep die score nog verder uit tot 6-0.

Ondanks dat de Utrechtse beloftenploeg vroeg op achterstand komt in de Hofstad, zijn de Utrechters in het eerste half uur zeker niet de mindere partij. Via Rafik El Arguioui, Adrian Blake en Jesse van de Haar krijgt het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren enorme kansen op de gelijkmaker. Doelman Kilian Nikiema ligt echter telkens in de weg en nadat de Hagenezen de score verdubbelen gaat het hard. Een avond om snel te vergeten voor Jong FC Utrecht.

ADO effectief
Waar Jong FC Utrecht de kansen laat liggen, weet de thuisploeg wel het net te vinden en wel tot vier keer toe. Jort van der Sande is de Utrechtse defensie drie keer te slim af en ook Joel Ideho scoort in de eerste helft van de wedstrijd. In het begin van de tweede helft weten de Domstedelingen via een gekraakt schot van Silas Andersen en een kopbal van Nazjir Held nog wel gevaar te stichten, maar verder dan dat komen de Utrechters niet. Daryl van Mieghem en invaller Malik Sellouki brengen de eindstand in de slotfase op 6-0.

Vrijdag inhaalwedstrijd
Over vier dagen speelt Jong FC Utrecht de inhaalwedstrijd tegen Jong PSV op Sportcomplex Zoudenbalch. Over precies een week mag de Utrechtse talentenploeg wederom thuis aantreden. Dan is Telstar de tegenstander aan de Koningsweg in Utrecht. Beide wedstrijden vangen aan om 20.00 uur.

ADO Den Haag – Jong FC Utrecht 6-0 (4-0)
14. Jort van der Sande 1-0
37. Jort van der Sande 2-0
38. Joel Ideho 3-0
41. Jort van der Sande 4-0
73. Daryl van Mieghem 5-0
76. Malik Sellouki 6-0

Gele kaarten: Daryl van Mieghem, Henk Veerman, Bart van Hintum (ADO Den Haag). Silas Andersen, Neal Viereck, Achraf Boumenjal (Jong FC Utrecht).