Beloften hervatten competitie met De Graafschap-thuis

24 november 2023

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

De beloftenploeg van FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) aan het laatste deel van de eerste seizoenshelft. Het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren ontvangt De Graafschap op Sportcomplex Zoudenbalch. De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd begint om 20.00 uur.

Strijdend ging Jong FC Utrecht ten onder tijdens de laatste wedstrijd voor de interlandbreak. In Tilburg waren de Utrechters tegen Willem II dankzij een goal van Nazjir Held op voorsprong gekomen, maar konden de talenten uit de Domstad uiteindelijk niet voorkomen dat de Tricolores de punten in eigen huis hielden: 2-1.

Jong FC Utrecht ongeslagen op eigen veld
Om spelers ritme te laten behouden en opdoen kwam Jong FC Utrecht vorige week vriendschappelijk in actie. In een boeiend duel op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 3-3 tegen Jong Sparta Rotterdam. Neal Viereck, Mees Akkerman en Adrian Blake zorgden voor de doelpunten van het Utrechtse talententeam, dat op 22 september voor het laatst het zoet van de overwinning mocht proeven. Toen werd op eigen veld SC Cambuur met 3-2 verslagen. In thuiswedstrijden is Jong FC Utrecht dit seizoen nog ongeslagen.

De Graafschap: zeven van de acht zeges met kleinste verschil
De Graafschap is bezig aan een sterke serie. Van de laatste vijf wedstrijden die de Doetinchemmers speelden, wonnen ze er vier. FC Groningen (2-1), FC Eindhoven (2-1), NAC Breda (1-0) en Telstar (1-2) werden geklopt. Opvallend aan die overwinningen: telkens is het verschil maar één doelpunt. Dat geldt voor zeven van de acht driepunters die de Superboeren dit seizoen scoorden. Alleen tegen Jong PSV werd een zege geboekt met meer dan één goal verschil: 1-3.

Weerzien met Mimoun Mahi
De selectie van de Superboeren bestaat uit een mix van jonge talenten en ervaren krachten, zoals oud-speler van FC Utrecht Mimoun Mahi (29 jaar), Alexander Büttner (34), aanvoerder Jeffry Fortes (34), Xandro Schenk (30) en Hüseyin Dogan (29). De 19-jarige Basar Önal, een linksbuiten uit de eigen opleiding van de Achterhoekers, is bij de Gelderlanders momenteel clubtopscorer met 4 treffers.

Tickets online en aan de kassa’s
Kaarten voor Jong FC Utrecht – De Graafschap zijn ONLINE en aan de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. Er geldt een geregistreerde kaartverkoop voor dit duel. Seizoenkaarthouders en Clubkaarthouders kunnen maximaal 6 kaarten aanschaffen voor de wedstrijd tegen de Superboeren. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Updates via X en Instagram Stories
Flitsen van de wedstrijd Jong FC Utrecht – De Graafschap komen voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag. FC Utrecht verzorgt bovendien vanuit Sportcomplex Zoudenbalch updates over de match via X en Instagram Stories.