Beloften blijven tegen Bosschenaren steken op gelijkspel

04 november 2023

Jong FC Utrecht remiseert voor tweede keer deze week met 1-1, nu tegen FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (zaterdag) een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. In Stadion De Vliert waren de meeste kansen voor de Utrechtse talenten, die desalniettemin op achterstand kwamen. Invaller Rafik El Arguioui bepaalde met een prachtige treffer de eindstand op 1-1.

En ineens gaat het spel van hot naar her. Van links naar rechts, over en weer. De blessuretijd van FC Den Bosch - Jong FC Utrecht is knotsgek. En levert twee keer bijna een winnende treffer op. Als eerste is er de mogelijkheid voor de thuisploeg om op de valreep op voorsprong te komen. Na een rappe counter van Kacper Kostorz heeft Ryan Leijten de ultieme kans om matchwinner te worden. Calvin Raatsie kiest goed positie en keert de inzet. Om amper een minuut later te zien hoe Silas Andersen óók de winnende op zijn voet heeft. De Deen wordt aangespeeld door Mees Akkerman, die over de rechterflank is doorgebroken. Andersen schiet, maar ziet hoe Jakub Ojrzynski zijn inzet smoort.

Jong FC Utrecht slaat de klok
Zo blijft het in ‘s-Hertogenbosch bij 1-1, in een partij waarin Jong FC Utrecht ijzersterk begint. Het eerste half uur zijn het op het kunstgrasveld van Stadion De Vliert bijna alleen maar de bezoekers die de klok slaan. De ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren krijgt ook diverse kansen. Maar schoten van Olivier van Eldik, Andersen, Rickson van Hees, Tobias Augustinus-Jensen en Emil Rohd Schlichting worden in de kiem gesmoord door de Brabanders, die in het laatste kwartier van de eerste helft voorzichtig uit hun schulp kruipen.

Lob van Rohd Schlichting voorlangs
Twee keer waagt oud-speler van Jong FC Utrecht Yuya Ikeshita namens de Bosschenaren voor de rust een poging en er is een rollertje van Kostorz; een eenvoudige prooi voor Raatsie. De grootste kans van de eerste helft is misschien wel voor Rohd Schlichting. De Deen lobt de bal over Ojrzynski, maar ziet hoe die vervolgens net voorlangs gaat.

Bosschenaren snel na rust op voorsprong
In de tweede helft is de match wat meer in evenwicht. Toch is het al bij al tegen de verhoudingen in dat FC Den Bosch tien minuten na de break op voorsprong komt. Ilias Boumassaoudi verschalkt Raatsie: 1-0.

Prachtige gelijkmaker van El Arguioui
Jong FC Utrecht gaat vanaf dat moment op zoek naar de gelijkmaker en daartoe brengt Van Dinteren halverwege de tweede helft twee verse krachten: Jesse van de Haar en Rafik El Arguioui. Amper vijf minuten nadat het duo binnen de lijnen is gekomen, meldt El Arguioui zich bij een vrije trap. De bal ligt op de rand van de Bossche zestien en vanaf die plek weet El Arguioui wel raad met de mogelijkheid. Een strak schot in de bovenhoek is volstrekt onhoudbaar: 1-1.

Tweede punt van de week
Hoewel de slotfase over en weer nog wel enorme kansen oplevert maar geen doelpunten, schrijven Jong FC Utrecht en FC Den Bosch allebei een punt bij. Voor de Utrechtse beloftenploeg is het het tweede punt van de week: afgelopen maandag speelt het talententeam op eigen veld al met eveneens 1-1 gelijk tegen MVV Maastricht.