ADO Den Haag-uit: Jong FC Utrecht op bezoek in Bingoal Stadion

27 november 2023

Beloftenploeg speelt vanavond (maandag) Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd in Den Haag.

Enkele dagen na de fraaie 2-0 overwinning op De Graafschap staat voor Jong FC Utrecht alweer een nieuwe krachtmeting op het programma: ADO Den Haag-uit. De beloftenploeg uit de Domstad gaat vanavond (maandag) op bezoek in het Bingoal Stadion, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Een toch al indrukwekkende thuisreeks werd door Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag op knappe wijze verlengd. De Utrechtse talenten bleven voor de tiende keer op rij ongeslagen op eigen veld. Deze keer moest De Graafschap er op Sportcomplex Zoudenbalch aan geloven. Goals van Tobias Augustinus-Jensen en Jesse van de Haar bezorgden het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren een 2-0 overwinning.

ADO-uit: twee keer gelijk
Zo overtuigend als het thuisrapport is dat Jong FC Utrecht kan overleggen, zo uitdagend blijken uitduels tot nu toe te zijn voor de talenten uit de Domstad. Op bezoek bij FC Dordrecht (3-3) en FC Den Bosch (1-1) werd een punt geoogst, maar aan de uitpartijen tegen Jong AZ (1-0), VVV-Venlo (4-1), FC Emmen (2-0), Helmond Sport (4-0), TOP Oss (2-0) en Willem II (2-1) hield de beloftenploeg van FC Utrecht steeds niets over. Toch geven de recente resultaten in uitpartijen tegen ADO Den Haag vertrouwen. Jong FC Utrecht ging twee keer eerder op bezoek bij Alles Door Oefening en in beide gevallen werd het 1-1. In het seizoen 2021/2022 maakte Mohamed Akharaz het Utrechtse doelpunt in Den Haag, de afgelopen jaargang deed Mees Rijks dat.

Hagenaars varen wel bij goals Veerman en assists Van Mieghem
ADO Den Haag-uit is voor Jong FC Utrecht een weerzien met Darije Kalezic, die de afgelopen seizoenen voor de spelersgroep stond. Met de Hagenaars staat Kalezic momenteel op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen vrijdag leverde een bezoek aan FC Dordrecht de geel-groenen één punt op (2-2). ADO Den Haag is dit seizoen in uitwedstrijden nog ongeslagen. De twee keer dat de ploeg van Kalezic verloor, gebeurde dat in Den Haag: in augustus tegen Roda JC Kerkrade (0-3) en eerder deze maand tegen SC Cambuur (1-2). Oud-speler van FC Utrecht Henk Veerman is clubtopscorer van de Hagenaars. Daryl van Mieghem, die een verleden heeft in de jeugdopleiding van FC Utrecht, heeft bij ADO Den Haag momenteel de meeste assists achter zijn naam staan.

Live updates via X en Instagram Stories
De wedstrijd ADO Den Haag – Jong FC Utrecht begint in De Residentie om 20.00 uur. Vanuit Den Haag doet FC Utrecht verslag van de partij via X en Instagram Stories. Flitsen van het duel komen bovendien voorbij in het ESPN-programma ‘Keuken Kampioen Divisie: Schakelen’, waarin vanavond aandacht is voor alle zes wedstrijden die in de Eerste Divisie op de rol staan.