Zuidam: ‘Het zijn reële opties tot koop’

04 mei 2023

Directie Donderdag: Technisch Directeur Jordy Zuidam aan het woord.

Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht geeft Technisch Directeur Jordy Zuidam toelichting in een splinternieuwe aflevering van Directie Donderdag. Een gesprek over inkomende en uitgaande transfers, opties in huurcontracten en een terugblik op de afgelopen maanden.

“Toen zaten we in een hele goede periode waarin we goede resultaten haalden met goed voetbal”, blikt Zuidam terug op de periode vlak na de winterstop. “We zijn in een wat lastigere periode gekomen waarin het voetbal niet goed was en de resultaten ook niet. Gelukkig hebben we die nu weten af te sluiten door in ieder geval goede resultaten te halen tegen FC Groningen en FC Twente. Nu werken we keihard hier iedere dag om het spel weer te verbeteren.”

Over de gehuurde spelers met een optie tot koop in het contract zegt Zuidam het volgende: “Bij degenen met een optie tot koop zullen we een beslissing nemen aan het einde van het seizoen, zo is dat ook contractueel afgesproken. Dat zijn allemaal beslissingen die we in de komende periode gaan nemen, maar waar we de volledige controle over hebben, dus dat gaan we zorgvuldig doen om de juiste keuzes te maken. Het zijn reële opties tot koop.”

“Dat Ramon Hendriks voor de tweede keer een blessure oploopt is super sneu, voor hem natuurlijk allereerst en voor ons ook heel erg jammer. Een jongen die we naar volgend jaar toe heel graag hier zouden willen houden en daarin moeten we kijken op wat voor manier dat is, daar zullen we met Feyenoord in eerste instantie in gesprek over gaan.”

“Ik heb met name veel zin in het slot van de competitie”, blikt de TD vooruit. “We spelen daarin voor onze doelstelling en dat is Europees voetbal, we gaan er alles aan doen om dat te behalen. Daar hebben we de supporters ook voor nodig, dat we samen een zijn om met elkaar ons doel te verwezenlijken. Daar heb ik alle vertrouwen in, dat we met elkaar gaan strijden en hopelijk feest kunnen vieren.”

Mocht FC Utrecht dit seizoen twee plekken boven Vitesse eindigen, wordt de club uit de Domstad de vijfde club van Nederland op basis van TV-gelden: “Dat is een belangrijk doel voor de club. De TV-ranking wordt gemaakt op basis van de prestaties in de afgelopen tien jaar. Daarin zijn we heel stabiel geweest als club.”

Bekijk hier de volledige aflevering van Directie Donderdag, waarin Zuidam ook ingaat op de situatie rondom Tasos Douvikas en Taylor Booth.