Het is ongemeen spannend in Divisie 1 van de O18 competitie. Na 12 gespeelde wedstrijden staat PSV O18 bovenaan, op één punt gevolgd door Ajax O18. Dan komt AZ dat weer één puntje voor staat op nummer 4 FC Utrecht O18. Voorafgaand aan het programma van vanmiddag hadden alle acht ploegen iets te winnen dan wel te verliezen.

Aan het einde van de middag waren de rollen bovenin omgedraaid: Ajax O18 leidt met 28 punten en PSV O18 volgt met één puntje minder. Onderin veranderde er niets: Sparta Rotterdam O18, FC Twente/Heracles O18 als PEC Zwolle O18 verloren hun wedstrijd. Zowel bovenin als onderin vallen de beslissingen op de laatste wedstrijddag. Redt Sparta Rotterdam O18 onderin het vege lijf tegen concurrent FC Twente/Heracles O18 ? Of drukken de Tukkers de Rotterdammers naar plek 7 en dus naar Divisie 2? En weet Ajax O18 PSV O18 van het lijf te houden? PSV O18 heeft het op papier makkelijker bij PEC Zwolle O18, terwijl de Amsterdammers nummer 4 van de ranglijst FC Utrecht O18 op bezoek krijgen. Een spannende ontknoping lonkt!

FC Utrecht O18 deed vandaag wat het moest doen: winnen. Tegenstander PEC Zwolle O18 kon zich in theorie door 2 keer te winnen boven de degradatiestreep vechten, maar dat is hen niet gelukt. Toch zag het er in de eerste 20 minuten van de wedstrijd er niet naar uit dat de punten in Utrecht zouden blijven. Een aarzelend begin van de thuisploeg maakte dat PEC Zwolle O18 in de wedstrijd kon komen. Dat werd uitgedrukt in een 0-1 voorsprong na ongeveer een kwartier spelen. Het bleek een wake-up call.

Nog voor het rustsignaal liepen de Utrechters uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Nazjir Held (2), Rafik el Arguioui en Tijn den Boggende. Terug in de kleedkamer hamerde trainer Kevin van Veen erop dat het nog niet gedaan was, dat de slechte start van de eerste helft weliswaar tenietgedaan was maar dat er een paar streepjes bij moest om de volle winst over de streep te trekken. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd.

Ook in de tweede helft was PEC Zwolle O18 niet bij machte om het tij te keren. Door doelpunten van Rafik el Arguioui (2 x) en Bent Driessen stond er na 90 minuten voetbal en wat extra tijd 7-1 op het haperende scorebord.

"Wat ging er door je heen?" was de logische vraag aan trainer van Veen. "In het begin van de eerste helft was het niet goed. Maar de vroege achterstand werkte als een probaat medicijn. Je gaat dan wel met een voorsprong rusten, maar er moet dan nog 45 minuten gevoetbald worden. Dus ja, er moest wél wat meer energie in de wedstrijd komen. Dat is gelukt en ik ben zeer tevreden met deze uitstekende prestatie."

FC Utrecht O18
Mees Eppink, Ty-Shaun van Gönter (80. Jahlani Fonteni), Delano Vos, Olivier van Zijl, Nazjir Held, Nordin Bukala (80. Noë Misumi), Mees Akkerman (68. Kelechi Idegwu), Sil van der Wegen, Tijn den Boggende (68. Tiago Codinha), Rafik el Arguioui, Bent Driessen.

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend.