Silberbauer: ‘Leren van de eerste helft’

21 mei 2023

Hoofdtrainer Michael Silberbauer na de nederlaag tegen Ajax.

FC Utrecht verliest van Ajax. In de Johan Cruijff ArenA eindigt de wedstrijd tegen de nummer drie van de Eredivisie in een 3-1 nederlaag. Namens FC Utrecht was Tasos Douvikas trefzeker. Na afloop van dit duel stond Hoofdtrainer Michael Silberbauer voor de camera.

“We zijn niet tevreden met onze prestatie in de eerste helft”, begint Hoofdtrainer Michael Silberbauer zijn nabeschouwing. “Er waren te veel zaken die we moesten doen maar niet deden in deze helft. In de tweede helft, waarin we tegen een 1-0 achterstand aankeken, voelde ik en het team dat er nog een kans was en daar wilden we voor gaan. In die fase vond ik dat wij op alle fronten beter waren.”

Toch ging het in die eerste helft niet naar ieders wens. Hoe dat komt? “Ajax is een goed team. Als je hen te veel ruimte geeft dan ontstaat er te veel ruimte tussen de linies en dan kunnen ze ook laten zien waarom ze een goed team zijn. We kregen te weinig druk op de bal, we waren niet hard genoeg in de duels en we stonden te ver weg van elkaar. We moeten leren van de eerste helft.”

Bekijk hieronder de volledige nabeschouwing.