Silberbauer: 'In het momentum blijven'

26 mei 2023

Vooruitblikken op de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Voordat voor FC Utrecht én tegenstander FC Emmen de play-offs beginnen – de Utrechters strijden om Europees voetbal, de Emmenaren moeten zich via de eindronde zien te handhaven in de Eredivisie – staan beide ploegen zondag in Stadion Galgenwaard tegenover elkaar. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht laat Hoofdtrainer Michael Silberbauer zijn licht schijnen over de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2022/2023.

“Het belangrijkste aan de wedstrijd van zondag, voor mij, is dat we in het momentum blijven van hetgeen we tot nu toe hebben gedaan”, aldus Silberbauer. “En dat we de play-offs ingaan met een goed gevoel. En dat we de motivatie hebben om ervoor te zorgen dat we straks de topscorer van de Eredivisie in huis hebben”, verwijst de oefenmeester van FC Utrecht naar Tasos Douvikas, die momenteel met 18 treffers aan kop gaat in het topscorersklassement van de Eredivisie. Nog nooit had FC Utrecht aan het einde van de jaargang de competitietopschutter in de gelederen. Een primeur lonkt dus.

Wat zondag ook op de rol staat, is de uitreiking van de David di Tommaso Trofee. Silberbauer won die publieksprijs in 2009. Hij weet hoe speciaal het is om die trofee in ontvangst te nemen, zo vertelt de Deen. “Het is een eer om deze prijs te winnen. Als je de David di Tommaso Trofee wint, betekent dat allereerst dat je iets goed hebt gedaan voor FC Utrecht.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing: