Silberbauer: 'Een absolute topprestatie nodig'

19 mei 2023

Hoofdtrainer Michael Silberbauer blikt vooruit op Ajax-uit.

Met de play-offs in de pocket neemt FC Utrecht het aankomende zondag op tegen Ajax. In de Johan Cruijff ArenA wordt er die dag om 14.30 uur afgetrapt voor het duel met de huidige nummer drie van de Eredivisie. Op een zonnig FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Michael Silberbauer vooruit op dat duel.

"We willen bouwen op hetgeen wat we nu aan het doen zijn", begint Hoofdtrainer Michael Silberbauer zijn antwoord op de vraag hoe hij nu de resterende twee wedstrijden in gaat, wetende dat de play-offs een zekerheid zijn. "We willen scherp blijven."

De eerste horde richting de play-offs is de uitwedstrijd tegen Ajax. "We kunnen een team verwachten die zondag op het veld klaar is om te strijden voor die tweede plek. Het is een belangrijke wedstrijd voor hen, maar wij willen graag naar onszelf kijken. We willen daar een prestatie laten zien zodat wij kunnen doorbouwen op waar wij hier mee bezig zijn. We willen ons klaarmaken voor de play-offs, dus voor ons is het ook een belangrijke wedstrijd. We weten dat het een absolute topprestatie vraagt om daar te winnen."

Voor de wedstrijd tegen Ajax beschikt Silberbauer over bijna een volledig fitte selectie: "We hebben een paar spelers die nog steeds met een iets lagere intensiteit trainen dan 100%. Maar we verwachten dat iedereen, bijna iedereen, klaar zal zijn voor de training van morgen."

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.