0 - 3

Overtuigende overwinning in Friesland

FC Utrecht boekte vanavond (zaterdag) een overtuigende overwinning op SC Cambuur. In Friesland werd het 0-3 voor de Utrechters. Sander van de Streek opende de score, Tasos Douvikas verzorgde de overige doelpunten van de Utrechtse FC.

Liveblog laatst geupdate om:
06-05-2023 om 23.13

'Die zat er lekker in, hè?'

23.11 uur

Sander van de Streek kopte vanavond, op bekend terrein, FC Utrecht naar een 0-1 voorsprong. Na afloop van dit duel, waarin de middenvelder van FC Utrecht meermaals werd toegezongen, stond Van de Streek voor de camera om zijn reactie te geven op de wedstrijd tegen SC Cambuur.

'Perfecte avond'

23.01 uur

Met twee doelpunten speelde Tasos Douvikas vanavond een belangrijke rol in de 0-3 overwinning op SC Cambuur. Na afloop stond hij voor de camera.

'Samen verdediged, samen aangevallen'

22.51 uur

FCย Utrecht reist met drie punten terug naar Utrecht. Twee treffers van Tasos Douvikas en een doelpunt van Sander van de Streek leveren voor FCย Utrecht de drie punten op. Na afloop van dit duel in Friesland stond Hoofdtrainer Michael Silberbauer voor de camera.

Douvikas op dreef

22.07 uur

Tasos Douvikas maakte vanavond op het Friese kunstgras zijn vijftiende en zestiende doelpunten van dit seizoen in de Eredivisie.

De Griek gaat samen met Sydney van Hooijdonk aan kop van het topscorersklassement in de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal.

Douvikas maakte dit seizoen al elf goals in uitpartijen. Het record qua gescoorde uittreffers in competitieverband namens FC Utrecht is in handen van Michael Mols. Hij maakte in de jaargang 1998/1999 in uitpartijen in de competitie dertien doelpunten.

Nu al beter dan vorig seizoen

22.04 uur

Een paar fijne weetjes: de driepunter in Leeuwarden betekende voor FC Utrecht de dertiende zege van dit seizoen in de Eredivisie. Afgelopen jaargang werd door de Utrechters twaalf keer gewonnen in competitieverband.

Het puntenaantal van de Utrechtse FC bedraagt nu 48, met nog drie partijen voor de boeg in de reguliere competitie. Afgelopen seizoen had FC Utrecht aan het einde van de rit 47 punten. Ook dat totaal is dus nu al overtroffen.

Statistieken

22.02 uur

En dan de statistieken. Dit zijn de cijfers die horen bij SC Cambuur - FC Utrecht, editie 2022/2023:

Karakteristieken

21.59 uur

In de komende berichten blikken we terug op de even ruime als verdiende overwinning die FC Utrecht vanavond boekte in Friesland. Te beginnen met de karakteristieken van dit duel; de partij waarin voor SC Cambuur overigens officieel het doek is gevallen: de ploeg degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie.

SC Cambuur - FC Utrecht 0-3 (0-2)
37 Sander van de Streek 0-1
41 Tasos Douvikas 0-2
64 Tasos Douvikas (strafschop) 0-3

Gele kaart: Taylor Booth (FC Utrecht).

Toeschouwers: 9.600.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling SC Cambuur:
Robbin Ruiter; Sai van Wermeskerken, Calvin Mac-Intosch, Floris Smand (61. Marco Tol), Alex Bangura (85. Sekou Sylla); Mees Hoedemakers (61. Ben Rienstra), Jamie Jacobs, Daniรซl van Kaam; Navarone Foor, Roberts Uldrikis (61. Bjรถrn Johnsen), Mimoun Mahi (61. Michael Breij).

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Mark van der Maarel; Jens Toornstra, Sander van de Streek (75. Zakaria Labyad), Tasos Douvikas; Othmane Boussaid (75. Victor Jensen), Bas Dost (35. Can Bozdogan), Taylor Booth (75. Bart Ramselaar).

Afgelopen!

90

Dat was 'm! SC Cambuur-uit is een horde die door FC Utrecht met verve wordt genomen. Clean sheet, drie treffers, drie punten: 0-3!

🔃 Nog een wissel

85

Nog een vervanging bij SC Cambuur, waar Sekou Sylla in de ploeg komt voor Alex Bangura.

Mike van der Hoorn krijgt vlak voor die wissel een kans. Na een vrije trap van Can Bozdogan schiet de verdediger de bal over het Friese doel.ย 

🔃 Drie vervangingen

75

Nu is het FC Utrecht dat wisselt, drie maal.

Victor Jensen, Zakaria Labyad en Bart Ramselaar komen in de ploeg als vervangers van Taylor Booth, Sander van de Streek en Othmane Boussaid.

โšฝ๏ธ GOAL!

64

De derde FC Utrecht-goal van de avond is een feit! 0-3 is de stand!

Keeper Robbin Ruiter van SC Cambuur probeert een situatie voetballend op te lossen en laat daarbij de bal van z'n voet springen. Sander van de Streek lijkt ermee aan de haal te gaan, maar met een overtreding voorkomt Ruiter dat. Aangezien het een fout in de zestienmeter is, legt Jochem Kamphuis de bal op de stip.

Tasos Douvikas meldt zich bij de bal en benut de penalty onberispelijk: 0-3!

🔃 Vier wissels bij SC Cambuur

61

Een kwartet aan vervangingen in de ploeg van SC Cambuur. Trainer Sjors Ultee brengt Bjรถrn Johnsen, Michael Breij, Marco Tol en Ben Rienstra als vervangers van Roberts Uldrikis, Mimoun Mahi, Floris Smand en Mees Hoedemakers.

Van de Streek probeert het

52

Een venijnig schot van Sander van de Streek! De middenvelder, die al jaren voor FC Utrecht speelt en in het verleden ook voor SC Cambuur uitkwam, knalt de bal richting de hoek. Robbin Ruiter is alert en keert de inzet.

De bal rolt weer

46

De tweede helft van SC Cambuur - FC Utrecht is begonnen. Geen wissels halverwege.ย 

Rust

45

Het is rust in Friesland. Dankzij doelpunten van Sander van de Streek en Tasos Douvikas leidt FC Utrecht halverwege tegen SC Cambuur met 0-2.

🟨 Booth op de bon

45

De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Taylor Booth. De Amerikaan begaat een overtreding op de helft van SC Cambuur.

Booth stond op scherp. Deze gele kaart betekent dus dat hij de volgende wedstrijd, thuis tegen RKC Waalwijk, aan zich voorbij moet laten gaan.

โšฝ๏ธ GOAL!

41

En nu gaat het ineens snel!

Sean Klaiber stoomt op over de rechterflank en zet de bal voor. Bij de tweede paal staat topscorer Tasos Douvikas precies op de goede plek. De Griek kopt raak: 0-2!

โšฝ๏ธ GOAL!

37

Ja! Raak!

Othmane Boussaid vanaf de rechterflank met een uitmuntende voorzet, Sander van de Streek klaart de rest van de klus. Hij kopt de bal prachtig de verre hoek in: 0-1 voor FC Utrecht!

🔃 Dost valt uit

35

Aanvaller Bas Dost blesseert zich en verlaat het veld. Voor hem in de plaats in de ploeg van FC Utrecht: Can Bozdogan.

Tasos Douvikas, die als aanvallende middenvelder achter Dost speelde vanavond, schuift nu door naar de punt van de aanval. Sander van de Streek, die als controlerende middenvelder startte, switcht nu naar een meer aanvallende positie.ย 

Van de Streek bijna!

24

SC Cambuur's Mimoun Mahi lijdt balverlies. Sean Klaiber rukt op en krijgt de bal bij Sander van de Streek, die met een chip Robbin Ruiter passeert. De bal is hard op weg naar het doel en bijna over de lijn als Sai van Wermeskerken namens de Friezen in een ultieme poging een tegendoelpunt te voorkomen een sliding inzet. De rechtsback haalt de bal net voor de doellijn weg.

Uldrikis schiet naast

18

De eerste grote kans van de wedstrijd is er, en is voor SC Cambuur. Roberts Uldrikis krijgt de bal vanaf de flank aangespeeld en schiet: naast.

Aftasten

10

Het is aftasten in de openingsfase van SC Cambuur - FC Utrecht.

Al na iets meer dan een minuut spelen probeert Sander van de Streek het vanaf een meter of twintig, maar hij schiet de bal ver over. Vervolgens is het middenveldvoetbal dat de klok slaat, aan beide kanten.ย 

Het wachten is op de eerste kans van de avond.

De bal rolt in Friesland!

1

Er is afgetrapt op het kunstgrasveld aan het Cambuurplein in Leeuwarden: SC Cambuur - FC Utrecht is begonnen!

Geen FC Utrecht-supporters van de partij vandaag. SC Cambuur mag op last van de burgemeester van Leeuwarden al enkele maanden geen supporters van bezoekende ploegen meer ontvangen. Zonder Twaalfde Man moet de ploeg van Hoofdtrainer Michael Silberbauer de klus vanavond dus zien te klaren.

De elf van Ultee

19.37 uur

Oud-FC Utrecht'er en huidig oefenmeester van SC Cambuur Sjors Ultee heeft vandaag de volgende basiself samengesteld voor de Friezen: Robbin Ruiter, Calvin Mac-Intosch, Mees Hoedemakers, Jamie Jacobs, Alex Bangura, Navarone Foor, Daniรซl van Kaam, Sai van Wermeskerken, Mimoun Mahi, Roberts Uldrikis, Floris Smand.

Mahi wordt door SC Cambuur van FC Utrecht gehuurd. En Robbin Ruiter, de goalie, is natuurlijk een oude bekende. Hij keepte jarenlang in de Domstad.

Spelersbus gearriveerd

19.01 uur

De spelersbus van FC Utrecht is inmiddels gearriveerd op het Cambuurplein in Leeuwarden. En natuurlijk stond er een fotograaf klaar om die aankomst vast te leggen:

Dost en Douvikas in de basis

18.31 uur

Tasos Douvikas en Bas Dost staan allebei aan de start van de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.ย 

Alle FC Utrecht-spelers die dit seizoen vaker dan รฉรฉn keer hebben gescoord in de Eredivisie, staan vandaag in de basiself. Dat zijn naast Douvikas (14 goals) en Dost (9 treffers) ook Sander van de Streek (8 doelpunten), Othmane Boussaid (3 keer trefzeker) en Taylor Booth, die 2 keer scoorde in competitieverband deze jaargang.

Het team van FC Utrecht voor SC Cambuur-uit:

Een kijkje in het stadion

17.59 uur

Straks komen de spelers en stafleden aan in Leeuwarden. En nu al is het mediateam van de partij. Tijd voor een rondje door het Cambuur Stadion:

Wat voorspel jij?

13.38 uur

Wat denk jij dat het vanavond wordt bij SC Cambuur - FC Utrecht? Laat je voorspelling achter op onze pagina op Facebook en maak daarmee kans op leuke prijzen.

Silberbauer blikt vooruit

11.06 uur

"Wij gaan daar in ieder geval heen om een goede prestatie te leveren. Natuurlijk gaan we voor de winst en willen we terugkeren met de punten", zegt Hoofdtrainer Michael Silberbauer van FC Utrecht over het naderende uitduel met SC Cambuur. "We verwachten niet dat het makkelijk zal gaan, maar wij zijn erg gefocust op het leveren van onze prestatie."

Bekijk de volledige voorbeschouwing:

Training in beeld

10.19 uur

Vanuit Overvecht werkte FC Utrecht de voorbije dagen nadrukkelijk toe naar SC Cambuur-uit. Bij de afsluitende training voor het uitduel met de Friezen was onze fotograaf van de partij.ย 

Foto's van de oefensessie van gisteren:ย 

Nieuw FC Utrecht Magazine gratis verkrijgbaar

09.30 uur

Deze week is een nieuw FC Utrecht Magazine uitgebracht. In het tijdschrift lees je onder meer interviews met oud-spelers Michel Vorm en Edson Braafheid en komen aanstormende talenten onder wie Finn Baks en Per Kloosterboer aan het woord.ย 

Scoor jouw gratis exemplaar in de FC Utrecht Fanshop. De winkel is vandaag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.ย 

Dost op recordjacht

08.51 uur

Bij uitstek in de slotweken van de competitie worden door spelers en teams clubrecords aangevallen en aangescherpt. Eรฉn van de aanvallers van FC Utrecht die op recordjacht is: Bas Dost.

Hoe dat precies zit, en tal van andere leuke feitjes en weetjes in relatie tot de wedstrijd van vanavond, zie je hier:ย 

Matchday!

08.00 uur

Voor de eerste keer deze maand: matchday!

FC Utrecht reist vandaag af naar Leeuwarden, waar SC Cambuur de tegenstander is van de Utrechters. Met andere woorden: de nummer zeven van de Eredivisie gaat op bezoek bij de nummer achttien.ย