Nog een Utrechtse bekerfinalist: FC Utrecht O15 bereikt eindstrijd

23 mei 2023

Talenten uit Domstad in halve finale in Schiedam te sterk voor Sparta Rotterdam O15.

FC Utrecht O15 staat in de bekerfinale. Het team van Mourad El Idrissi was vanavond (dinsdag) in Schiedam met 2-0 te sterk voor Sparta Rotterdam O15. En zo spelen deze jaargang drie jeugdploegen van FC Utrecht een cupfinale; eerder al bereikten ook FC Utrecht O14 en FC Utrecht O17 de eindstrijd in hun bekertoernooien.

Op Sportpark Thurlede in Schiedam komt FC Utrecht O15 sterk uit de startblokken. De talenten uit de Domstad creĆ«ren veel kansen, maar komen in het eerste halfuur van de match niet tot scoren. In speelminuut 31 krijgen de Utrechters loon naar werken. Austyn Jones schiet FC Utrecht O15 naar een 0-1 voorsprong. En vlak voor de break wordt het ook nog 0-2. Na een goede loopactie van Lamine Camara en een puike voorzet van Jones is het Camara die afrondt.

Na de break zet Sparta Rotterdam O15 meer druk. De Rotterdammers gaan vol in de aanval. FC Utrecht O15 blijft onder die Zuid-Hollandse pressie rustig, probeert onder de druk uit te voetballen en komt zo ook tot kansen. Zo krijgt Melih Junuzov een mogelijkheid. Zijn schot eindigt op de paal. In de slotfase van de partij komt de Utrechtse voorsprong niet meer in gevaar: de finale is bereikt!