Melih Junuzov tekent eerste profcontract

17 mei 2023

Aanvaller (15) voor drie seizoenen verbonden aan FC Utrecht.

Vleugelaanvaller Melih Junuzov heeft zijn eerste profcontract getekend voor FC Utrecht. De 15-jarige voorhoedespeler heeft in de Domstad een contract voor drie jaar getekend, dat per 1 juli 2023 ingaat. Daardoor ligt Junuzov tot medio 2026 vast in Utrecht.

Junuzov is bezig aan zijn vijfde seizoen in de Academie van de Utrechtse FC. In april van dit jaar wordt de jeugdspeler uitgenodigd voor een tweedaagse stage met Oranje Onder 15. De talentvolle buitenspeler maakt momenteel deel uit van FC Utrecht Onder 15, maar heeft daarnaast ook al wedstrijden bij het Onder 16-team op zijn naam staan.

“We zijn blij dat Melih zijn eerste profcontract bij onze club heeft getekend”, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk. “Melih is een creatieve buitenspeler die beschikt over een goede dribbel en de individuele kwaliteiten heeft om een-op-een-situaties uit te spelen. Daarnaast beschikt hij over veel snelheid waarmee hij gevaarlijk kan zijn in het dieptespel. Wij kijken ernaar uit om zijn kwaliteiten verder te ontwikkelen in de komende seizoenen.”