Julia Wattilete versterkt FC Utrecht Vrouwen

12 mei 2023

20-jarige verdedigster komt over van Fortuna Sittard.

Julia Wattilete (20) is de negende aanwinst van FC Utrecht Vrouwen. De achterhoedespeelster heeft in de Domstad een contract van één jaar getekend dat op 1 juli 2023 ingaat, waardoor zij tot medio 2024 vastligt in Utrecht.

De in het Gelderse Bemmel geboren Wattilete maakt haar eerste meters op de voetbalvelden van Sportclub Bemmel. In 2018 wordt ze opgepikt door Achilles’29 waarna ze een jaar later de overstap maakt naar PEC Zwolle. In dienst van de Zwollenaren maakt Wattilete haar officiële debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie tijdens de wedstrijd tegen Ajax. In het seizoen 2022/2023 komt Wattilete uit voor het Limburgse Fortuna Sittard.

“Ik ben natuurlijk super blij en trots om voor zo’n mooie club als FC Utrecht te mogen spelen aankomend seizoen”, licht Wattilete toe. “In een club zoek ik naar het clubgevoel dat ik bij de amateurs had, zodat het echt kan gaan voelen als mijn tweede thuis. Op zo’n dag als vandaag voel je de warmte van FC Utrecht. Ook de grote maatschappelijke betrokkenheid van de club vind ik mooi en belangrijk. Individueel wil ik mezelf optimaal ontwikkelen, wat zich hopelijk gaat uitbetalen in een basisplek. Daarnaast wil ik ook zeker genieten van de nieuwe ervaringen!”

“We zijn erg blij dat we Julia kunnen toevoegen aan onze selectie”, vertelt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “Met Julia halen we een speelster met lef binnen die als verdedigster ook de drive heeft om naar voren toe te voetballen. Daarnaast heeft ze ook nog eens ervaring opgedaan bij verschillende Eredivisieclubs.”

Wattilete is de negende speelster die door FC Utrecht Vrouwen is vastgelegd voor komend seizoen. Eerder al verbonden ook Jasmijn de Groot, Femke Prins, Senne van de Velde, Judith Roosjen, Lotje de Keijzer, Ilse van der Zanden, Joni Paliama en Sophie Cobussen zich aan de vrouwenploeg van FC Utrecht.