Jong FC Utrecht pakt punt in laatste duel

19 mei 2023

Lynden Edhart bezorgt beloftenploeg gelijkmaker in slotfase: 1-1.

Jong FC Utrecht heeft in de laatste competitiewedstrijd een punt gepakt tegen VVV-Venlo. De uitploeg, dat al zeker was van play-offs voor een Eredivisieticket, kwam in de eerste helft op voorsprong via Sven Braken vanaf elf meter. Vlak voor tijd maakte Lynden Edhart de 1-1.

Invaller Gio-Renys Felicia krijgt de bal in kansrijke positie vlak voor zijn voeten. Hij aarzelt niet, legt aan en haalt hard uit richting het doel van VVV-Venlo. De afstandspegel lijkt perfect te zijn, maar Felicia ziet zijn poging via de binnenkant van de paal het doel uit stuiteren. Pech voor Jong FC Utrecht.

Kansen over en weer
In de eerste helft van de wedstrijd krijgen zowel Jong FC Utrecht als de uitploeg de nodige kansen. Eerst is het Mees Rijks die de bal uit de kluts voor zijn voeten krijgt en stuit op doelman Ennio van der Gouw. Even later zijn Soulyman Allouch en Sven Braken namens de Venlonaren gevaarlijk, maar Kevin Gadellaa en Christopher Mamengi voorkomen daar een opneingstreffer. Een klein kwartier voor rust legt arbiter Kevin Puts de bal op de penaltystip na een handsbal waarna Sven Braken koel blijft: 0-1.

Dreigend Jong FC Utrecht
Na rust komen de Domstedelingen dreigend uit de startblokken. Via een afstandsschot worden de handen van Van der Gouw nogmaals getest maar het net weten de Utrechters niet te vinden. Tobias Augustinus-Jensen is in de openingsfase van dat tweede bedrijf nog het dichtst bij de gelijkmaker. Zijn schot wordt echter gekraakt door de Venlose defensie.

Oude bekenden
Halverwege de tweede helft komt oud-speler van Jong FC Utrecht Nick Venema in de ploeg voor Sven Braken. Ook een andere oud-voetballen van de Utrechtse talenten laat zich zien: Mitchell van Rooijen kopt rakelings naast. In het restant zet Jong FC Utrecht alles op alles, met de gelijkmaker tot gevolg.