Jong FC Utrecht kan tegen FC Den Bosch record evenaren

08 mei 2023

Utrechtse beloftenploeg vanavond (maandag) in actie in Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) in Stadion Galgenwaard tegen FC Den Bosch. Het Keuken Kampioen Divisie-duel, waarin de Utrechtse beloftenploeg een record kan evenaren dat stamt uit 2019, begint om 20.00 uur.

Een klinkende 4-2 zege noteerde Jong FC Utrecht op maandag 10 april op Sportcomplex Zoudenbalch tegen TOP Oss, om twee weken later op diezelfde accommodatie met 1-0 te winnen van Jong Ajax. Nu, weer twee weken verder, kan de Utrechtse beloftenploeg een record evenaren. Bij winst op FC Den Bosch wordt de derde opeenvolgende thuiszege geboekt; iets dat de talenten uit Utrecht in 2019 ook al eens presteerden. Toen werden op eigen veld achtereenvolgens TOP Oss, Jong PSV en FC Den Bosch geklopt.

Ruime overwinning in De Vliert
In de eerdere ontmoeting met FC Den Bosch ging het de ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic voor de wind. In De Vliert werd het op 6 januari liefst 1-4 voor de talenten uit de Domstad. Julliani Eersteling, Derensili Sanches Fernandes (2) en Mees Rijks namen de Utrechtse goals voor hun rekening.

Sterke thuisbalans
Op eigen veld was Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie al drie keer te sterk voor de Bosschenaren. Op 25 april 2017 werd het 5-0 voor de Utrechters, waarvoor die dag Darren Rosheuvel, Hamza Boukhari (2), Mitchell van Rooijen en Edson Braafheid scoorden. Op 16 september 2019 scoorden de Utrechters er opnieuw op los: 5-1 werd het, dankzij goals van Mitchell van Rooijen, Issah Abass (2), Václav Černý en Jonas Arweiler. Ook op 4 januari 2021 was Jong FC Utrecht thuis te sterk voor FC Den Bosch. Het werd toen 3-1. Oussama Alou, Hicham Acheffay en Ruben Kluivert verzorgden de Utrechtse doelpuntenproductie.

Brabanders zeventiende
FC Den Bosch bezet momenteel de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Van de laatste negen duels die de Brabanders speelden, verloren ze er zeven. De Bosschenaren incasseerden dit seizoen 80 tegentreffers, het meeste van alle teams in het Nederlandse betaalde voetbal. Sinds enkele weken staat de Poolse trainer Tomasz Kaczmarcek voor de spelersgroep in ’s-Hertogenbosch, waar onder anderen oud-FC Utrecht’ers Danny Verbeek en Jordy van der Winden spelen.

Tickets online en in de Fanshop verkrijgbaar
Tickets voor het duel met FC Den Bosch zijn ONLINE verkrijgbaar en vanavond vanaf 19.00 uur ook te koop in de FC Utrecht Fanshop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen HIER een gratis ticket bestellen voor de wedstrijd van vanavond. Dat ticket, en niet het Seizoenkaartpasje, is een geldig entreebewijs voor het duel met de Brabanders.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Niet van de partij vanavond in Stadion Galgenwaard? FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories verslag van het duel met FC Den Bosch, dat niet op televisie wordt uitgezonden.