Jeugdinternational Lena Mahieu naar FC Utrecht Vrouwen

20 mei 2023

Verdedigster (19) komt over van Jong PSV Vrouwen.

De volgende aanwinst van FC Utrecht Vrouwen is een feit: Lena Mahieu komt over van Jong PSV Vrouwen. Mahieu, Nederlands jeugdinternational, heeft zich voor één jaar aan de Utrechtse FC verbonden. In de overeenkomst met de 19-jarige verdedigster is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met een seizoen te verlengen.

Mahieu begint in haar geboorteplaats Tilburg bij TSV NOAD met voetballen. Ze ontwikkelt zich door bij RKVV DIA in Teteringen en maakt in de zomer van 2019 haar entree bij PSV. Daar speelt ze in de beloftenploeg, waarvan ze dit seizoen aanvoerster is. Mahieu maakt door de jaren heen deel uit van Oranje Onder 15, Onder 16, Onder 19 en Onder 20. Met Jong PSV bereikt ze dit seizoen de halve finale van de KNVB Beker en pakt ze in de jaargang 2021/2022 de titel.

“Ik ben superblij dat ik vanaf het nieuwe seizoen speelster ben van FC Utrecht Vrouwen”, zegt Mahieu. “Er ligt in Utrecht een mooi en realistisch plan. Ik voelde me er direct op mijn gemak en denk dat ik mij in Utrecht optimaal kan ontwikkelen. Komend seizoen wil ik zoveel mogelijk speelminuten maken en me ontwikkelen als persoon en speelster.”

“We zijn heel blij met de komst van Lena”, aldus Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “Als aanvoerder van Jong PSV Vrouwen heeft ze veel ervaring opgedaan. Ze is klaar voor de volgende stap.”