International Liza van der Most naar FC Utrecht Vrouwen

23 mei 2023

Verdedigster (29) tekent meerjarige overeenkomst in Domstad.

Versterking voor FC Utrecht Vrouwen: Liza van der Most speelt vanaf komend seizoen in de Domstad. De 29-jarige international van de Oranje Leeuwinnen, die meer dan tweehonderd wedstrijden op het hoogste niveau speelde, komt over van Ajax en tekent in Utrecht voor twee jaar, met een optie op een derde jaargang.

Van der Most begint haar voetballoopbaan bij VV Papendrecht en komt vervolgens ook uit voor SteDoCo, voordat ze aan de slag gaat bij Ajax Vrouwen. Voor die club speelt ze sinds 2012 meer dan 200 wedstrijden. De in het Colombiaanse Bogota geboren Van der Most pakt met Ajax Vrouwen de landstitel in 2017, 2018 en 2023 en wint vijf keer de KNVB Beker. In 2014 debuteert ze in het Nederlands Elftal en met de Oranje Leeuwinnen neemt ze onder meer in 2017 deel aan het Europees Kampioenschap en in 2019 aan het Wereld Kampioenschap. Dat EK wordt door de Leeuwinnen gewonnen, op het WK eindigen ze als runner-up.

“Ik ben heel blij met deze overstap”, laat Van der Most weten. “Vanaf het moment dat ik hier binnenstapte, voelde ik de warmte en merkte ik dat er een goed plan ligt. Voor mij is het een grote uitdaging daar, met al mijn ervaring, een bijdrage aan te leveren. Ik hoop de jonge meiden te kunnen tonen wat ervoor nodig is om op het hoogste niveau te presteren. Komend seizoen moeten we als FC Utrecht Vrouwen laten zien dat we het iedereen lastig kunnen maken en ons team op de kaart zetten.”

“We zijn er enorm trots op dat Liza het shirt van FC Utrecht aantrekt”, vertelt Marlou Peeters, Manager Vrouwenvoetbal van FC Utrecht. “Na een lange periode van blessureleed zal ze bij de start van de voorbereiding fit zijn en bij de groep aansluiten. Zowel binnen als buiten de lijnen is Liza, met alle ervaring die ze met zich meeneemt, een versterking voor ons team.”