'Ik zie Stadion Galgenwaard als mijn kerk'

29 mei 2023

De tegel van... Michel Meerveld.

Je hebt ze ongetwijfeld gezien: de tegels in de Grâchmuur in Stadion Galgenwaard. Ook dit seizoen lichten we in deze rubriek op FCUtrecht.nl telkens één van die door supporters geplaatste tegels uit. Want: elke tegel heeft zijn eigen verhaal.

Een bijzonder tegelverhaal tijdens de laatste reguliere Eredivisiewedstrijd van het seizoen, want deze keer laten we niet alleen een geboren en getogen Utrechter en supporter in hart en nieren aan het woord, maar tevens ook een medewerker van de club. De tegel van Michel Meerveld (54) is te bewonderen op de Grâchmuur langs de Cityside, vertelt hij: “Jarenlang hebben we als Seizoenkaarthouders daar gezeten, met nog meer familieleden. Heel langzaam is de groep kleiner geworden en nadat mijn moeder is overleden, is mijn vader ook gestopt als Seizoenkaarthouder. Het tegeltje is nu een mooie herinnering aan die jaren bij FC Utrecht en ook een beetje aan mijn moeder.”

Meerveld, die in het dagelijks leven werkzaam is als Manager Ticketing bij FC Utrecht, heeft een enorme liefde voor de club: “Ik ben vanaf jongs af aan supporter. Ik zie Stadion Galgenwaard als mijn kerk en heb het geluk dat ik bij FC Utrecht mag werken. Vanaf mijn achttiende heb ik jarenlang zo’n beetje alle uitwedstrijden in het uitvak bezocht. FC Utrecht is een groot deel van mijn leven.”

“Er zijn zoveel mooie momenten geweest dat het nauwelijks op te noemen is”, beschrijft de Utrechter zijn verleden bij de club. “De halve finale beker tegen PSV in Eindhoven in 1985 toen we heel Oost hadden, de finale in Stadion Galgenwaard, de wedstrijd tegen Real Madrid, de 6-0 tegen FC Groningen en de rondvaart door de grachten, Celtic-uit, maar vooral Celtic-thuis, diverse play-off wedstrijden en natuurlijk de finales in 2003 en 2004. Dan vergeet ik er vast een heleboel. Maar toch ook vooral de wedstrijden waarin FC Utrecht speelde zoals ik het graag zie, op het randje en oorlog in de zestien.”

De drijfveer voor Meerveld om een tegel aan te schaffen, beschrijft hij als volgt: “Ten eerste vind ik het een mooi initiatief om die Grâchmuur wat op te vrolijken. Eigenlijk zou iedere supporter en/of Seizoenkaarthouder zo’n tegel zou moeten bestellen. Ik ben er gewoon trots op dat onze naam eigenlijk ook in ons tweede huis hangt.”